search
Onthuld: Het indrukwekkende salaris van Matthew Gray Gubler voor 'Criminal Minds'

Onthuld: Het indrukwekkende salaris van Matthew Gray Gubler voor 'Criminal Minds'

'Criminal Minds' heeft acteur Matthew Gray Gubler nogal wat opgeleverd.

Nina Beerendonk
Acteur Matthew Gray Gubler is in zijn rol als Spencer Reid een echte favoriet onder fans van Criminal Minds. Hij werd hiervoor dan ook rijkelijk betaald en deze verdiensten hebben in de loop der tijd een aanzienlijk vermogen opgeleverd.

De bijzondere combinatie van de genialiteit en sociale onhandigheid van Spencer Reid maakte hem tot een geliefd personage, waardoor de rol maar liefst vijftien seizoenen lang werd vertolkt door Gubler. En hoewel dit een van de meest bekende rollen is van de acteur, is het natuurlijk niet zijn enige prestatie die bijdroeg aan zijn vermogen.

Gevarieerd cv


Gubler heeft een opmerkelijk gevarieerde carrière. Hij is acteur, schilder/illustrator, houdt zich bezig met modellenwerk, en heeft professioneel geregisseerd - waaronder twaalf afleveringen van Criminal Minds. Met zo'n gevarieerd cv is het geen wonder dat Gubler de status van multimiljonair heeft bereikt.

Gubler verscheen in bijna elke aflevering van de eerste vijftien seizoenen van Criminal Minds. Binnen die tijd werd volgens Looper gedocumenteerd dat Gubler aan het einde van de serie tot $150.000 per aflevering ontving. Afgezien van het reguliere basissalaris van Gubler, schat TheList dat de acteur jaarlijks ongeveer $3,5 miljoen verdiende aan de serie via syndicatie.

Miljonair


Zonder enige twijfel heeft de rol van Reid ertoe bijgedragen dat Gubler miljonair is geworden, en in feite zou de rol hem nog meer fortuin kunnen opleveren. Twee jaar nadat de serie uit 2005 was geëindigd, werd Criminal Minds nieuw leven ingeblazen, onder de nieuwe titel Criminal Minds: Evolution. Een groot deel van de originele cast was weer aanwezig, maar Gubler niet.Toch zou het heel goed kunnen dat de acteur wel in het tweede seizoen van de revival te zien zal zijn, wat hem natuurlijk weer meer zou opleveren. Bekijk Criminal Minds op Disney+.Aanbevolen artikelen