search
'Peaky Blinders'-ster zaait grote verwarring met zijn rol in 'Bodies' van Netflix
Series / Nieuws

'Peaky Blinders'-ster zaait grote verwarring met zijn rol in 'Bodies' van Netflix

De miniserie 'Bodies' combineert scifi met een moordmysterie maar dit was niet de oorzaak.

Stephen Graham heeft met Bodies weer een mooie rol te pakken. In zijn succesvolle carrière was hij al te zien in Peaky Blinders als Hayden Stagg, maar ook in films als Snatch en The Gangs of New York.

Ondanks dat raakten fans behoorlijk in de war toen ze hem in de nieuwste Netflix-hit zagen. Grahams eigen Scouse (Liverpool) accent was namelijk weg, en hij klonk zelfs een beetje deftig.

Niet vertrouwd


Bodies is een verfilming van het gelijknamige stripboek van Si Spencer. Er wordt een lichaam gevonden in het Londen van 2023. Ditzelfde lichaam duikt echter ook op in 1890, 1941 en zelfs in de toekomst: 2053.

Het verhaal speelt zich dus af in verschillende tijdlijnen, waarbij Graham Sir Julian Harker speelt uit het Victoriaanse Engeland. Het was uiteraard niet zijn acteerprestatie maar het accent dat fans verraste. Het vertrouwde Liverpool-accent van de acteur bleek verdwenen.

Accent verdwenen


Natuurlijk wisten de kijkers X - Twitter te vinden om een en ander het Twitterversum in te slingeren. "Laat Stephen Graham alsjeblieft een Scouse [inwoner van Liverpool] blijven," gaf Lisa Davies aan. Sorcha Ní Nia was meer uitgesproken: "Zojuist hoorde ik Stephen Graham zonder Scouse-accent praten. Wie heeft hem hier toestemming voor gegeven?"Sara vroeg zich tenslotte af: "Is Stephen Graham zonder zijn accent wel Stephen Graham?" Hieronder kun je hem nogmaals als Hayden Stagg horen, zodat je zelf kunt beslissen.

Waar te bekijken?


Je kunt Bodies streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen