search
De wereld rouwt om overlijden Matthew Perry uit 'Friends'
Series / Nieuws

De wereld rouwt om overlijden Matthew Perry uit 'Friends'

Matthew Perry is op 54-jarige leeftijd overleden. Hij speelde Chandler in 'Friends'.

De wereld rouwt om het verlies van de geliefde acteur Matthew Perry, die beroemd werd door zijn rol als Chandler in de legendarische tv-serie Friends. Op 54-jarige leeftijd werd hij levenloos aangetroffen in zijn woning in Los Angeles.

TMZ meldt dat Perry werd ontdekt in een jacuzzi door zijn assistent. De politie onderzoekt het tragische overlijden van de acteur, die 54 jaar was.

Televisie-icoon


Matthew Perry speelde tien seizoenen lang Chandler, één van de iconische personages in de wereld van Friends, de populaire serie over een hechte vriendengroep in New York. Hij oogstte erkenning en werd maar liefst drie keer genomineerd voor een Emmy Award.

Eén nominatie was voor zijn rol in Friends, en de andere twee waren voor zijn optredens als adviseur van het Witte Huis in de tv-serie The West Wing. Perry schitterde ook op het witte doek, met memorabele rollen in films als Fools Rush In en The Whole Nine Yards.

Verslaving


Achter de schermen worstelde Perry bijna voortdurend met een verslaving aan pijnstillers en alcohol. In zijn memoires onthulde hij de diepgewortelde schaamte die hem er in het begin van weerhield zijn gevecht openbaar te maken.Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen