search
'Yennefer' uit 'The Witcher', de gedurfde zoektocht naar de aantrekkelijkste vrouw ter wereld
Series / Nieuws

'Yennefer' uit 'The Witcher', de gedurfde zoektocht naar de aantrekkelijkste vrouw ter wereld

Any Chalotra kreeg haar rol als 'Yennefer' uit 'The Witcher' niet zomaar.

De prachtige Yennefer is natuurlijk één van de redenen dat de serie The Witcher zo populair is. Casting director Sophie Holland heeft onlangs onthuld dat de keuze voor Anya Chalotra als Yennefer van Vengerberg ook bedoeld was om kijkers aan het denken te zetten over hun schoonheidsidealen.

Holland besprak haar inspanningen om Chalotra in de rol van Yennefer te casten in de Netflix-fantasyserie in een interview met Variety.

Quote


Ze vertelde: In het boek wordt de blanke Yennefer beschreven als de mooiste vrouw ter wereld. Dit was een paar jaar geleden, en ik zou graag willen denken dat dingen zijn veranderd."

"Als je nadenkt over de vooroordelen van mensen, dan zijn de helden uit de fantasywereld altijd overwegend wit. En ik herinner me dat ik zei: 'Ik denk dat we moeten uitdagen wat mensen als de standaard van schoonheid beschouwen. En het hebben van een vrouw van kleur in deze rol doet ongelooflijk krachtige dingen voor de mensen die kijken.'"


Gedurfde zet


De keuze voor Chalotra als Yennefer was volgens Holland dus best een gedurfde zet die de normen van schoonheid uitdaagde en diversiteit omarmde. Wij genieten allemaal van de aanwezigheid van Chalotra en hebben hier dus absoluut geen problemen mee.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen