search
'Loki' shockeert met de grootste MCU onthulling sinds 'Infinity War'
Series / Nieuws

'Loki' shockeert met de grootste MCU onthulling sinds 'Infinity War'

Het explosieve einde van 'Loki' belooft een angstaanjagende toekomst voor het MCU

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is al even duidelijk dat Loki's Multiversum-verhaallijn op weg is naar iets groots. De explosieve onthulling aan het eind van aflevering vier is daarvan het bewijs.

De dood van meerdere hoofdpersonages, de vernietiging van de TVA (Time Variance Authority) en de dood van de'Sacred Timeline zorgde voor een schokkend einde van de nieuwste aflevering van Loki.

Angstaanjagende gevolgen


Dit verbijsterende einde is op gelijke hoogte als toen Thanos (Josh Brolin) met zijn vingers knipte aan het einde van Infinity War.

Op grotere schaal heeft de explosie van de Temporal Loom nog angstaanjagender gevolgen voor de rest van de MCU. De Loom was het enige dat de Heilige Tijdlijn controleerde en voorkwam dat alles in chaos gestort zou worden. Zoals Sylvie zei in seizoen 1 van Loki: "Het universum wil zichzelf bevrijden, dus manifesteert het chaos."

Toekomst van het MCU


He Wo Remains legt het aan het einde van het eerste seizoen van 'Loki' als volgt uit: als er geen orde heerst, wordt het multiversum opengesteld voor kwaadaardige varianten van Kang, zoals we ook al zagen in Ant Man & the Wasp: Quantumania.De TVA was het laatste obstakel tussen de Sacred Timeline en de Council of Kangs - een invasie, die we waarschijnlijk in Avengers: The Kang Dinasty gaan zien, staat op het punt om te beginnen.

Is de Sacred Timeline nog te redden?


Hoewel Loki, Sylvie (Sophia Di Martino), OB (Ke Huy Quan) en Mobius (Owen Wlson) dood lijken te zijn, is er nog hoop. De laatste twee afleveringen gaan ogenschijnlijk over de gevolgen van het instorten van de Sacred Timeline. Om over een tijdreizende Loki nog maar te zwijgen.Of er nog een kans is om het Multiversum te redden zullen we zien in de laatste twee afleveringen van de serie. De eerste vier afleveringen van Loki zijn nu te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen