search
Deze ijzige Stephen King-mysterieserie had veel beter een film kunnen zijn
Series / Featured

Deze ijzige Stephen King-mysterieserie had veel beter een film kunnen zijn

Ondanks de goede kritieken en enthousiaste kijkers was een film misschien beter geweest.

Stephen Kings boek De buitenstaander (The Outsider) kwam uit in 2018. In 2020 was seizoen 1 van de verfilming te zien op HBO Max.

Jammer genoeg ging na één seizoen de stekker er al uit, ondanks het feit dat de kritieken uitstekend waren. Het bleek een tour de force om de griezelige atmosfeer gedurende tien afleveringen vast te houden, waardoor een film wellicht beter was geweest.

IJzersterk alibi


Wanneer in Cherokee City, in de Amerikaanse staat Georgia, het verminkte lichaam van een kind wordt gevonden onderzoekt rechercheur Ralph Anderson (Ben Mendelsohn) de zaak.

Al gauw wijst het onderzoek naar baseball coach Terry Maitland (Jason Bateman). Deze blijkt echter een ijzersterk alibi te hebben.

Niet uit de verf


Het verhaal wordt in een rustig tempo verteld, en de eerste twee afleveringen doen je op het puntje van je stoel zitten. Daarna zakt een en ander qua sfeer wat in. Op het moment dat het horror-element op de voorgrond treedt komt dit net niet goed genoeg uit de verf.



Om deze reden had een film waarschijnlijk beter gewerkt, aangezien dit het verhaal compacter weergeeft. The Outsider is volledig te bekijken op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen