search
De live-action 'Avatar: The Last Airbender'-serie op Netflix maakt goed wat de film verkeerd deed
Series / Nieuws

De live-action 'Avatar: The Last Airbender'-serie op Netflix maakt goed wat de film verkeerd deed

Er is hoop voor de live-action 'Avatar: The Last Airbender'-serie van Netflix!

Een live-action Avatar: The Last Airbender-serie is momenteel in de maak bij Netflix. En dat is erg goed nieuws voor fans, want deze serie heeft nu al het grootste probleem van de film van M. Night Shyamalan uit 2010 verholpen.

De meeste details over de remake van Netflix zijn nog geheim, omdat het nog wel even duurt voordat de serie uitkomt. Maar we weten al wel wat over de verhaallijnen en de casting keuzes. En dat laatste punt is precies waar deze serie het nu al beter doet dan de film.

Verkeerde casting


The Last Airbender was aanvankelijk een van de meest gehypte films van 2010, vanwege de vele fans van de originele animatieserie. Zodra de film echter zijn cast aankondigde, kreeg deze enorm veel kritiek. En terecht.

De verhaallijn van de originele serie was geïnspireerd op Oost-Aziatische kunst, cultuur en mythologie, en bevatte zelfs directe verwijzingen naar veel historische gebeurtenissen uit de echte wereld. Hierdoor was het dus erg verrassend toen er een witte acteur gecast werd om het hoofdpersonage Aang te spelen.

Probleem


Verschillende details in de originele serie suggereren dat de Air Nomads voornamelijk gebaseerd zijn op de Tibetaans-boeddhistische cultuur. In plaats van ze stereotyperend uit te beelden, geeft de animatieserie alles correct weer, van hun gebruiken tot hun kleding.

Bekijk op instagram


Door een witte acteur te casten, verminderde The Last Airbender onmiddellijk de culturele ondertonen en de historische relevantie die de animatieserie met zich meebracht. En afgezien van Aang waren ook de acteurs die Katara en Sokka speelden wit, wat het probleem des te duidelijker maakte.

Beter op weg


Hoewel het nog moet blijken hoe Avatar: The Last Airbender van Netflix de verhaallijn van de originele serie in live-action gaat uitvoeren, bewijst de casting dat de serie beter op weg is dan de film uit 2010. Omdat erfgoed en cultuur cruciale aspecten zijn voor de serie, heeft de serie acteurs gecast die de personages uit de anime volledig zouden belichamen.

Bekijk op instagram


We zien Gordon Cormier als Aang, Kiawentiio als Katara en Dallas Liu als Zuko. Wel leverde de casting van Sokka controverse op, omdat acteur Ian Ousley ervan wordt beschuldigd dat hij zou hebben gelogen over zijn Cherokee-achtergrond om de rol te bemachtigen. De releasedatum van Avatar: The Last Airbender is nog niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen