search
'Breaking Bad'-regisseur noemt dit de domste scène uit de serie
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-regisseur noemt dit de domste scène uit de serie

Deze onthulling van 'Breaking Bad'-regisseur Vince Gilligan zal je zeker verrassen...

Breaking Bad is een van de meest invloedrijke series van deze eeuw. De serie slaagde er niet alleen in om de kwaliteit gedurende alle seizoenen op peil te houden, maar bleef zichzelf ook steeds overtreffen.

Aan het einde van seizoen 5 keert Walter White terug naar Albuquerque en dwingt hij zijn voormalige partners, Elliot en Gretchen, om 10 miljoen aan te nemen zodat ze deze later aan Walter Jr. kunnen geven. Daarna neemt Walter afscheid van Skyler en gaat hij naar Welkers schuilplaats.

Domste beslissing ooit


Daar gebruikt Heisenberg een machinegeweer om de criminelen te vernietigen. Jesse is vrij en vertrekt in de El Camino. Een dodelijk gewonde Walter White maakt zijn laatste ronde door het lab. Het is zijn tijd om te sterven.

Naar dit briljante einde van Breaking Bad werd al gehint in de eerste aflevering van seizoen 5, waarin we Walter een machinegeweer zien kopen. Regisseur Vince Gilligan heeft echter toegegeven dat de scène waarin hij het geweer koopt de domste beslissing ooit was.

Onverwachte bekentenis


Waarom? Omdat hij simpelweg niet wist waar hij met deze verhaallijn verder heen moest. In een interview met Variety zei Gilligan het volgende: "Een van de domste dingen die ik ooit in mijn carrière heb gedaan, was het idee dat Walter White een machinegeweer zou kopen, terwijl we niet wisten wat hij ermee ging doen. Wij hadden geen idee".Een nogal onverwachte bekentenis van de maker van zo'n briljante serie. Maar dit maakt de prestatie van Gilligan eigenlijk alleen maar indrukwekkender, aangezien hij na maanden van nadenken de geweldige finale creëerde die we uiteindelijk gezien hebben. Stream Breaking Bad op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen