search
Matthew Perry is helaas niet de eerste 'Friends'-acteur die is overleden, deze acteurs gingen hem voor
Series / Nieuws

Matthew Perry is helaas niet de eerste 'Friends'-acteur die is overleden, deze acteurs gingen hem voor

Matthew Perry was helaas niet de eerste 'Friends'-acteur die overleden is

Met het tragische overlijden van Matthew Perry is de hoofdcast van het zeer populaire Friends helaas niet meer compleet. Gedurende de tien seizoenen van de iconische serie zijn er de nodige gastacteurs langsgekomen waarvan er een aantal helaas ook zijn overleden.

Robin Williams


De grote filmster Robin Williams maakte zijn opwachting in een aflevering van het derde seizoen en vertolkte een karakter genaamd Tomas. In een 'intiem' gesprek onthult hij aan zijn vriend Tim, gespeeld door Billy Crystal, dat zijn vrouw een affaire heeft met haar gynaecoloog.

Williams overleed op 11 augustus 2014 door zelfdoding.
Bekijk op instagram

Taylor Negron


Taylor Negron was de acteur die Alessandro vertolkte, de eigenaar van het gelijknamige restaurant dat werd bekritiseerd door Monica in het vierde seizoen.

Na de scherpe column besluit Alessandro naar haar appartement te gaan om haar ter verantwoording te roepen, waarbij hij verrast wordt door haar tomatensaus. Dit leidde tot haar aanstelling als chef-kok voor zijn keuken.

Negron overleed op 10 januari 2015 aan leverkanker in Los Angeles. Hij was toen 57 jaar oud.

Stan Kirsch


Stan Kirsch vertolkte de rol van Ethan in het eerste seizoen. In deze aflevering date hij Monica en beweert hij dat hij 22 jaar oud is. Uiteindelijk ontdekt ze echter de waarheid: hij was slechts 17 en nog steeds een middelbare scholier.

Kirsch pleegde in januari 2020 zelfmoord.

Max Wright


Vooral bekend van zijn rol als het gezinshoofd Willie Tanner in Alf, verscheen Max Wright in twee afleveringen van Friends. In de komedieserie was de acteur de oorspronkelijke uitbater van de Central Perk koffieshop, totdat hij uiteindelijk werd vervangen door Gunther.

Max Wright overleed op 75-jarige leeftijd in juni 2019 na een lange strijd tegen kanker.
Bekijk op instagram

James Michael Tyler


Na Max Wright was het de beurt aan James Michael Tyler om de rol van Gunther te spelen, de koffieshopbeheerder die smoorverliefd was op Rachel Green. Tyler vertolkte Gunther in 148 afleveringen van de serie.

Tyler kreeg in 2018 de diagnose prostaatkanker, uiteindelijk overleed hij aan complicaties nadat de ziekte was uitgezaaid.

Ron Leibman


Leibman was de acteur die de autoritaire vader van Rachel vertolkte.
De acteur overleed aan complicaties als gevolg van een longontsteking in december 2019.

Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen