search
De 'Alien'-serie brengt de Xenomorphs naar de aarde: wat kun je ervan verwachten?

De 'Alien'-serie brengt de Xenomorphs naar de aarde: wat kun je ervan verwachten?

Naast de film Alien: Romulus kunnen we volgend jaar ook een tv-serie over de Xenomorphs verwachten.

Zilko Tarici
Er wordt halsreikend uitgekeken naar de nieuwe Alien-serie van FX, en dat komt met name door de betrokkenheid van Noah Hawley, die we kennen van imposante series als Fargo en Legion.

Tot dusver is er bitter weinig onthuld over de serie, maar we weten wel dat 'ie zich zal afspelen op de aarde in een nabije toekomst.

Dicht bij huis


Gedurende het Austin Film Festival liet Hawley een en ander los over het feit dat hij de Xenomorphs naar onze planeet wil brengen. En hij onthult een specifiek moment uit de film-franchise dat hem inspireerde om zijn verhaal te vertellen:"

"Luister, als je een film van twee uur hebt kun je er een overlevingsverhaal van maken. Maar dat werkt niet in een serie. Zelfs als het de beste actie-horror op tv betreft, moet er nog steeds veel tijd aan andere zaken worden besteed.

Ik heb hier gesprekken over gevoerd met Peter Rice, die aan het hoofd van alle Fox-tv stond en de eerste jaren ook bij Disney meewerkte aan het project. Hij wilde toen ook afstappen van het gegeven dat iemand vastzit met de alien in een ruimteschip of gevangenis."Bron van inspiratie


Hawley vervolgde met:

"Wat is dit moment op aarde qua technologie? En waar zijn we? En de vraag die science-fiction altijd stelt: verdient de mensheid het om te overleven?"

Hawley vergeleek zijn serie tot slot met de levenscyclus van de Alien:

"Het monster begint als ei, wordt een Facehugger en wordt dan steeds groter en sneller. En die structuur werkt perfect voor een horrorfilm. Ik heb nu een manier gevonden om te spelen met die structuur in serievorm."

Grootschalige 'Alien'-serie krijgt vier nieuwe acteurs[/more]

Aanbevolen artikelen