search
Deze Hitchcock-refentie heeft iedereen over het hoofd gezien in 'Wednesday'
Series / Nieuws

Deze Hitchcock-refentie heeft iedereen over het hoofd gezien in 'Wednesday'

Iedereen heeft deze referentie gezien, maar niemand had het door.

Tim Burtons Wednesday veroverde de hele wereld en marcheerde rechtstreeks naar de toplijsten van Netflix. De serie slaagde erin moderne trends te gebruiken en nieuwe te creëren (de iconische Bloody Mary-dans). Ook geeft Wednesday af en toe een knipoog naar klassiekers en niet iedereen heeft deze opgemerkt.

Iedereen die van films houdt, had natuurlijk de referentie naar Carrie van Stephen King door toen Wednesday helemaal onder het bloed zat op het schoolbal. Ook was er een klein eerbetoon aan Beetlejuice van Burton met de kleine schedel onder een glazen koepel op het bureau van Weems (Gwendoline Christie).

De knipoog die niemand zag


Dat is echter niet de enige hint rondom het personage van Christie. Weems is in de serie altijd herkenbaar door haar outfits. Ze draagt bijna altijd lichte kleuren met een dichtgeknoopte jas.

Als je ooit Birds van Hitchcock hebt gezien, laten haar lange jassen misschien wel een belletje rinkelen. Dit is zeker geen toeval, want kostuumontwerper Colleen Atwood liet weten dat Tippi Hedren uit Birds de inspiratie was voor Weems.

De inspiratie


Atwood liet namelijk een poster van de film zien aan Christie en de actrice antwoordde zonder twijfel: "Ik vind het geweldig." Weems moest "haar eigen soort buitenbeentje zijn" en daar waren deze outfits perfect voor.



Wednesday is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen