search
Gillian Anderson, die 'Scully' in 'The X-Files' speelde: wat doet ze nu allemaal?
Series / Nieuws

Gillian Anderson, die 'Scully' in 'The X-Files' speelde: wat doet ze nu allemaal?

Gillian Anderson brak definitief door met haar rol als 'Scully' in 'The X-Files'.

Gillian Anderson, is onlosmakelijk verbonden met het iconische The X-Files. Als de legendarische Dana Scully speelde ze een cruciale rol in de serie. Hoe gaat het nu met haar?

Scully was een redelijk briljante FBI-agente met een nuchtere kijk op de wereld. Haar samenwerking met Fox Mulder, gespeeld door David Duchovny, die juist heel erg openstond voor het paranormale, leidde tot een fascinerende samenwerking.

Gillian Anderson
Gillian Anderson zag het levenslicht op 9 augustus 1968 in Chicago, Illinois. Voordat ze de rol van Scully op zich nam, had ze al enkele indrukwekkende prestaties op haar naam staan in theaterproducties en televisie.

Na het verlaten van de wereld van The X-Files wist Anderson een indrukwekkende reeks rollen te bemachtigen. Ze schitterde in een verscheidenheid aan films en televisieseries, waaronder de veelgeprezen dramaseries The Fall en The Crown.

Persoonlijke leven
Anderson is een gepassioneerd kunstliefhebber. Zo gebruikte zij haar eerste loon van The X-Files om een litho van kunstenaar David Blackburn aan te schaffen.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Anderson heeft een aantal huwelijken en relaties gehad. Ze heeft tegenwoordig 3 kinderen. Haar laatst bekende langer durende relatie was van 2016 tot en met 2020 met scenarioschrijver Peter Morgan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen