search
Makers 'Stranger Things' over de grootste uitdaging van seizoen 5: "We weten wat we doen"
Series / Nieuws

Makers 'Stranger Things' over de grootste uitdaging van seizoen 5: "We weten wat we doen"

Producent Shawn Levy belooft ons dat ze de opgegroeide acteurs niet gaan verjongen met AI.

Tegenwoordig is het helemaal niet zo moeilijk meer om er iemand jonger uit te laten zien. De vraag is echter of de kijkers van films en series dit wel accepteren. Het kan namelijk erg onnatuurlijk overkomen.

De makers van Stranger Things zullen ongetwijfeld aan de mogelijkheid van 'De-Aging'-animatie hebben gedacht. De cast van de serie, die begon in 2016, is inmiddels al volwassen, terwijl hun personages in de serie nog steeds jonger zijn.

Belofte


In gesprek met Deadline onthulde producent Shawn Levy (Free Guy, Deadpool 3) dat ze de techniek niet gaan gebruiken. "We weten wat we doen," zei hij over de leeftijd van de personages versus die van de acteurs.

"Nee. Ik was enigszins verrast dat een uitspraak die ik over dit onderwerp zei zo wijdverspreid werd," aldus Levy. "Het komt erop neer dat we weten wat we doen met deze serie. Onze cast is briljant. En de personages die de Duffers hebben bedacht zijn zo levendig. Ik maak me er geen zorgen over dat iedereen zich opnieuw inleeft en ze tot leven brengt."

Leeftijd Eleven


Actrice Millie Bobby Brown, die het personage Eleven / Jane Hopper speelt, was 11 jaar toen ze seizoen 1 opnam. Haar personage is in de aftrap naar verluidt 12 jaar. Tijdens de opnames van seizoen 4 is Brown al 17 jaar, terwijl haar personage 14 of 15 jaar is.



Op dit moment is Brown 19 jaar en waarschijnlijk is ze 20 jaar als de opnames voor seizoen 5 starten. Haar personage is in dat seizoen waarschijnlijk 15/16 jaar, dus haar personage wordt in de vijf seizoenen zo'n 5 tot 6 jaar ouder, terwijl de actrice zo'n 9 jaar ouder is geworden.

Seizoen 5


Het eerste seizoen van Stranger Things van de Duffer Brothers verscheen in 2016 en daarna debuteerde seizoen 2 in 2017 en seizoen 3 in 2019. Het vierde seizoen zag het licht uiteindelijk in 2022 en het lijkt erop dat het vijfde seizoen pas in 2025 uitkomt op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen