search
'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke was doodsbenauwd voor ontslag bij de hitserie

'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke was doodsbenauwd voor ontslag bij de hitserie

In een interview met Harper's Bazaar deelt Clarke de strijd die achter de schermen plaatsvond.

Valeria Milić
Emilia Clarke's rol als Daenerys Targaryen was haar grote doorbraak. Niemand had echter kunnen vermoeden dat Clarke zich behoorlijk grote zorgen maakte. De actrice had namelijk ernstige gezondheidsklachten.

In 2019 onthulde Clarke dat ze maar liefst twee hersenbloedingen had tijdens de opnames van de fantasyserie. De eerste was in 2011, en de tweede in 2013: ze was bang haar baan kwijt te raken maar herstelde gelukkig volledig.

Enorme hoofdpijn


De eerste hersenbloeding gebeurde tijdens fitness. De actrice kreeg een enorme hoofdpijn en viel op de grond tijdens het trainen. Zij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar de diagnose werd gesteld.

Hoewel zo'n 33% van de patiënten hieraan overlijdt, was de actrice vooral bang om ontslagen te worden. Clarke: "Ik was niet bang om dood te gaan. Ik was bang om mijn baan kwijt te raken! Ik besloot dat dit me er niet onder zou krijgen en stortte me volledig op mijn herstel".

Operatie gaat mis


Twee jaar later sloeg het noodlot echter opnieuw toe in de vorm van een tweede hersenbloeding. De standaard ingreep naar aanleiding hiervan liep ook nog eens mis. Clarke had veel pijn en raakte ook haar spraak bijna helemaal kwijt. Ze maakte zich zorgen dat de makers haar als "onbetrouwbaar" zouden zien en haar zouden vervangen.
Gelukkig herstelde de actrice volledig en aan haar acteerprestaties was zeker niets te merken. Clarke kreeg maar liefst vier Emmy-nominaties als Beste Actrice in een Dramaserie.

Eigen stichting


Tot slot is zij vandaag de dag actief in haar eigen stichting Same You, die zich bezighoudt met hulp aan mensen met hersenaandoeningen.Game of Thrones kun je zien op HBO Max.


Aanbevolen artikelen