search
Deze 'Game of Thrones'-subplot leidde uiteindelijk helemaal nergens naartoe

Deze 'Game of Thrones'-subplot leidde uiteindelijk helemaal nergens naartoe

De onverwachte en schokkende onthulling ging uiteindelijk uit als een nachtkaars.

Valeria Milić
In het slotseizoen was een drastische wending in het verhaal van Game of Thrones te zien. De White Walkers (de Anderen in Een lied van ijs en vuur) werden seizoenen lang als de ultieme vijand neergezet totdat dit Daenerys (Emilia Clarke) bleek te zijn.

Deze mysterieuze levende doden en hun leider, de Night King, werden hiermee weggezet als een afleiding. De specifieke subplot over de Wildling Craster (Robert Pugh), die zijn pasgeboren zoontjes aan hen geeft, heeft hiermee niets aan het verhaal toegevoegd.

Afhankelijk


Craster leeft achter de Muur met zijn vele dochters met wie hij incest pleegt. De Night's Watch heeft een bloedhekel aan deze man, maar is afhankelijk van zijn hulp.

In seizoen 4 wordt duidelijk waarom Craster schijnbaar geen zoons heeft. Hij laat een baby-jongetje achter in de ijzige kou waarna de Night King hem in een White Walker verandert.

Hoe en waarom


De gruwelijke onthulling wekt de nodige vragen op, bijvoorbeeld hoe deze baby's opgroeien. Verder is niet helder hoe en waarom Craster deze afspraak heeft gemaakt, en hoe het tranformeren van baby's in het plan van de Night King past. Door de drastische koerswijziging in het slotseizoen is geen van de vragen ooit beantwoord.Het is tot slot mogelijk dat de subplot gewoon bedoeld was voor het schok effect. Wat vaststaat is dat de verhaallijn rond de White Walkers en hun identiteit in de loop van het verhaal verloren is gegaan. Game of Thrones kun je zien op HBO Max.


Aanbevolen artikelen