search
'Stranger Things' seizoen 5 neemt een enorm risico
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 neemt een enorm risico

Hoe zullen de makers met dit bepaalde obstakel omgaan in het laatste seizoen?

De opnames voor het laatste seizoen van Stranger Things zouden in mei 2023 starten. De Hollywoodstaking gooide echter ook voor Netflix' paradepaardje roet in het eten.

Doordat de staking nog steeds bezig is, bestaat het risico dat de cast uit hun rol is gegroeid. De makers kunnen kiezen voor een sprong voorwaarts in de tijd, maar hierdoor kan de afronding juist weer afgeraffeld overkomen.

Verbod op productie


Seizoen 4 eindigde met een enorme cliffhanger, waardoor het publiek met veel vragen zit. Als gevolg van de staking mag nog steeds niet gestart worden met filmen. Vergeleken met het einde van seizoen 4 kan Stranger Things te zijner tijd dus met 'te oude' hoofdrolspelers komen te zitten.

Eerder bespraken fantheorieën online al de mogelijkheden van tijdreizen en een sprong voorwaarts maken in de tijd. Hoewel met deze speculaties korte metten werd gemaakt, hintten de Duffer Broers in 2022 tegen TVLine wel degelijk op die mogelijkheid.

Anti-climax?


Aan deze aanpak kleven echter nogal wat haken en ogen. Je lost hiermee weliswaar het leeftijdsverschil op, maar riskeert een anti-climax. De brandende vragen worden weliswaar beantwoord, maar de kans bestaat dat het einde van Stranger Things flets wordt.

Bekijk op instagram


Een en ander wordt bijvoorbeeld via dialogen verhelderd, die ook nog eens maanden later plaatsvinden. Dit zou een enorme teleurstelling blijken voor de legioenen fans van de geliefde serie.

Waar te zien?


Je kunt in de tussentijd seizoen 1 tot en met 4 van Stranger Things bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen