search
Dit waargebeurde maar onopgeloste mysterie was de inspiratie voor 'Loki' seizoen 2
Series / Nieuws

Dit waargebeurde maar onopgeloste mysterie was de inspiratie voor 'Loki' seizoen 2

Deze verhaallijn in 'Loki' is gebaseerd op een echte ontsnapping uit het beruchte Alcatraz.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van Loki bevatte een hartverscheurende onthulling over de TVA. Alle medewerkers van het bureau zijn zelf variants, zonder herinnering aan hun echte identiteit en het leven dat ze leefden op de tijdlijn. Dit betekende dat elk van de mensen met wie Loki (Tom Hiddleston) een hechte band had gekregen zijn eigen onontdekte verhaal had.

De vijfde aflevering van seizoen 2, genaamd 'Science/Fiction', bood een kijkje in die levens dankzij de ineenstorting van de Temporal Loom. Het blijkt dat de ware identiteit van een van Loki's vrienden zelfs gebaseerd is op een echte persoon - en een van de meest interessante mysteries uit de Amerikaanse geschiedenis.

Ontsnapping uit Alcatraz


Een van de eerste plaatsen waar Loki naartoe gaat is een vertakte tijdlijn in het Alcatraz van 1962, gelegen in San Francisco. Hier treft hij Casey (Eugene Cordero) aan. Het blijkt dat Caseys identiteit in zijn echte leven die van Frank was. Hij orkestreerde samen met twee andere mannen een ontsnapping uit de gevangenis. Ze beginnen aan hun ontsnapping per boot, maar Loki glijdt weg.

Frank is gebaseerd op de echte Frank Morris die in 1960 naar Alcatraz was gestuurd wegens inbraak en diefstal. De andere twee mannen zijn de broers John en Clarence Anglin (gespeeld door Loki-regisseurs Aaron Moorhead en Justin Benson). In het echte leven voerde het trio een ontsnapping uit, precies zoals in de aflevering werd weergegeven.

Boor van een stofzuiger


De drie mannen bouwden nephoofden, met behulp van lakens, zeep, verf en zelfs mensenhaar en gebruikten deze om de bewakers te laten geloven dat ze nog in bed lagen. De Anglins gebruikten lepels en een boor die ze van een stofzuiger hadden gebouwd en baanden zich samen met een andere man genaamd Allen West langzaam een weg door de betonnen muren van hun cellen.Uiteindelijk wisten Morris en de Anglins te ontsnappen; West kon niet op tijd uit zijn cel komen om zich bij hen te voegen. Het trio vertrok in een boot, gemaakt van regenjassen en een hars die ze leerden maken van artikelen uit de gevangenisbibliotheek.

Groot mysterie


Hoewel de ontsnapping van het trio behoorlijk ingenieus was, blijft het ook een van de grootste mysteries in de Amerikaanse geschiedenis. Hoewel het erop lijkt dat de mannen het eiland hebben verlaten, is er geen feitelijk bewijs dat ze de kust hebben bereikt. Het vlot werd later gevonden, met een aantal van hun persoonlijke bezittingen en een plastic zak.De FBI verklaarde hen officieel dood in 1979. Dit is niet de eerste keer dat Loki een bekend mysterie in de serie verwerkt. In de première van seizoen 1 bleek de bedrieger eigenlijk D.B. Cooper te zijn, de beruchte dader van een onopgeloste vliegtuigkaping in 1971. Bekijk Loki op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen