Deze briljante thriller-serie van Netflix werd jammerlijk gecanceld zonder geldige reden

Een van de best thrillers van de afgelopen 10 jaar werd zonder geldige reden gecanceld.

Bo van Scheyen, 08-11-2023 06:00

Wie Bloodline heeft gezien zal het zeker met ons eens zijn, deze broeierige serie hoort in de top tien van beste series op Netflix. Wat de reden is geweest om te stoppen na drie seizoenen is nooit bekend gemaakt.
Veel fans hadden eigenlijk nog wel een vierde en een vijfde seizoen willen zien over de duistere geheimen rondom het gezin Rayburn. Het verhaal speelt zich af op een van The Keys, een van de vele eilandjes in de staat Florida. Een lange strook witte zandstranden, palmbomen en een tot de verbeelding sprekende autoweg die de bewoonde eilanden over zee met elkaar verbindt.

Familiegeheimen

De familie Rayburn baat er een prachtig gelegen familiehotel uit. Alles lijkt idyllisch en vredig maar onder de oppervlakte broeit er een donker familiegeheim uit het verleden. Er wordt niet over gepraat. Danny de oudste van de vier kinderen lijkt het zwarte schaap. Echter, er is veel meer aan de hand.

Langzaam en met uitgekiende plots vol onverwachte wendingen weten de schrijvers Todd A. Kessler, Daniel Zelman en Glenn Kessler hu publiek te verleiden te blijven kijken. Absoluut bingewaardig!

Emmy

Hoofdrolspelers Kyle Chandler en Ben Mendelsohn ontvingen voor hun rollen als de broers John en Danny Rayburn allebei een Emmy. De thriller werd alom geprezen vooral door de uiterst trage vertelkunst.


Leuk om te weten is dat ook Sissy Spacek en Sam Shepard hun rol als ouders en uitbaters van het hotel met verve vertolken.

Kosten

Er wordt gefluisterd dat de hoge productiekosten een van de redenen zou zijn waarom Netflix geen vervolg seizoenen meer wilde. Het werd simpelweg te duur.


De serie begon in 2015 en liep tot 2017. De fans vonden het eind van de serie teleurstellend. In de laatste twee afleveringen werd zoveel informatie gestopt dat het een enorme afbreuk deed aan alles wat eerder met zoveel zorgvuldigheid was gemaakt. Je ziet de drie seizoenen in zijn geheel op Netflix.Lees meer over: thriller, Bloodline, The Keys, Florida, Sissy Spacek, Sam Shepard, Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Netflix, fans, serie, Key West, eilandjes, moord, familie, intriges

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in