search
Langverwachte 'Alien'-serie komt met teleurstellende update
Series / Nieuws

Langverwachte 'Alien'-serie komt met teleurstellende update

De productie heeft een hele verzameling aan tegenslagen te verwerken gehad.

In 1979 verscheen de baanbrekende nieuwe film Alien van regisseur Ridley Scott, die veel kijkers de stuipen op het lijf jaagde. Na veel succesvolle vervolgen wordt er inmiddels gewerkt aan een Alien-serie, alleen komt die met teleurstellend nieuws.


De Alien-franchise breidt na een reeks hits in de bioscopen nu uit naar het kleine scherm, alleen moeten fans voorlopig nog wel even wachten. Het was de bedoeling dat de productie in 2022 zou beginnen, maar nu wordt verwacht dat de serie pas in 2025 uitkomt.

Vertraging na vertraging


Toen de productie op het punt stond om te beginnen werden alle plannen vertraagd door de wereldwijde coronapandemie. Hierdoor konden de opnames pas in juli van dit jaar beginnen, toen plots de stakingen in Hollywood roet in het eten gooiden.

Schrijver en regisseur van de aankomende Alien-serie, Noah Hawley, zegt er het volgende over: "We wachten allemaal op het einde van de staking. Het plan is nu om in januari terug te keren en in februari te beginnen met filmen, met een verwachte opnameduur tot juli. Dit zou de uitzenddatum ergens in de eerste helft van 2025 plaatsen."

Flinke zoethouder in aantocht


Hoewel het dus nog even wachten wordt op de Alien-serie komt in de tussentijd de nieuwe film Alien: Romulus naar de bioscopen. Deze wordt geregisseerd door Fede Alvarez en staat gepland om op 16 augustus 2024 in première te gaan.Weer zin gekregen in het origineel? Kijk de allereerste film in de reeks, Alien, op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen