search
Fans blijven tot op de dag van vandaag huilen om deze 'Peaky Blinders'-scène
Series / Nieuws

Fans blijven tot op de dag van vandaag huilen om deze 'Peaky Blinders'-scène

'Peaky Blinders' weet nog steeds de harten van fans te breken.

Het verhaal van de Shelby-bende, die van dieven uitgroeide tot de machtigste misdaadfamilie van de stad, heeft een speciaal plekje in de harten van fans. De serie zit vol met hartverscheurende scènes, maar één moment in het specifiek zorgt altijd voor tranen als fans de serie weer een keer opnieuw kijken.

In Peaky Blinders werden kijkers tijdens bijna elke aflevering weer verrast door onverwachte wendingen en tragische gebeurtenissen. Je wist simpelweg nooit wat er te gebeuren stond. Vaak gingen deze plotwendingen gepaard met tragedies, zo ook in aflevering 6 van seizoen 3.

Arrestatie


In deze aflevering deelt Thomas tijdens een familiebijeenkomst geld uit aan al zijn dierbaren, voor de hulp en offers die ze voor hem hebben gebracht. Aan het einde van de bijeenkomst meldt Tommy echter dat hij een deal heeft gesloten, waardoor de politie het hele gezin komt halen om ze allemaal in de gevangenis op te sluiten en het vonnis bekend te maken: de doodstraf.

Hij verzekert ze dat dit nodig is en dat hij ze allemaal uiteindelijk vrij zal krijgen, maar deze actie wordt toch gezien als verraad. De scène van de arrestatie, met het nummer Life in a Glasshouse van Radiohead, is zo onverwacht en schokkend dat het publiek iedere keer weer tijd nodig heeft om op adem te komen.

Film


Hoewel de serie in 2022 tot zijn einde kwam, kunnen fans in de toekomst toch nog meer van dit soort spannende scènes verwachten. Er is namelijk een Peaky Blinders-film in de maak, met Cillian Murphy in de hoofdrol. De releasedatum daarvan is nog niet bekend. Bekijk Peaky Blinders op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen