search
De schokkende moord in 'Sons of Anarchy': dit stoere personage verdiende eigenlijk beter
Series / Featured

De schokkende moord in 'Sons of Anarchy': dit stoere personage verdiende eigenlijk beter

In Sons of Anarchy werd de stoere Opie Winston jammerlijk genoeg op brute wijze vermoord

Deze serie die over een meedogenloze criminele motorbende gaat, was immens populair bij het grote publiek. Op IMDb krijgt het de rating 8,7. De show heeft 11 prijzen gewonnen en werd 54 keer genomineerd voor een grote prijs. Sons of Anarchy heeft vijf jaar gedraaid, kent 7 seizoenen en 92 afleveringen.

De hoofdrollen werden vertolkt door Charlie Hunnam die in de huid van Jackson 'Jax' Teller kroop, Katey Sagal (Married with Children) zette Gemma Teller Morrow 'la mama' neer zoals alleen zij dat kon doen, en Mark Boone Junior als de kleurrijke Robert 'Bobby Elvis' Munson.

Drugs


Sons of Anarchy gaat over een motorclub die zich met duistere zaakjes inlaat. Naast het sleutelen in de garage aan auto’s en motoren is er in het geheim een internationale handelsroute opgezet in drugs.

Het is een grote familie. Hoofdrolspeler Jax probeert het vaderschap, het rechte pad en de vriendschappen met de bende in evenwicht te houden.

Opie Winston


Een van zijn beste vrienden Opie Winston (Ryan Hurst) wordt opgeofferd in het belang van de motorbende. Dit personage verdiende het eigenlijk veel langer in de serie te blijven. Rondom zijn twijfels en keuzes ontstaat verwarring en de jongens beginnen hem te wantrouwen.



Zijn vrouw Lyla Winston wordt per abuis vermoord door Clay en zijn handlangers. Zij dachten dat Opie hen ging verraden. Dit verlies kon Opie psychologisch niet dragen. Hij raakt verwijderd van de groep maar vindt toch de kracht zich weer bij hen aan te sluiten.

Fataal


Dat wordt hem jammer genoeg fataal! Als personage hadden we nog wel wat meer van hem en zijn kruistocht willen zien. Opie was op de goede weg, hij wilde goed doen. Nadat hij gearresteerd werd tijdens een deal besloot hij zijn maten niet te verraden. Die beslissing betekende zijn dood. Het had ook zomaar anders kunnen lopen.



Je kunt Sons of Anarchy streamen op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen