search
Duik in het grimmige universum van 'The Penguin', de eerste spin-off van The Batman
Series / Featured

Duik in het grimmige universum van 'The Penguin', de eerste spin-off van The Batman

De spinn-off serie "The Penguin" is een donker en zwartgallig verhaal waarin Batman het opneemt tegen de meesterschurk Oswald Cobblepot.

Nog een klein jaartje wachten en dan is de eerste spin-off uit de The Batman-franchise is een feit. Afgelopen april begon Matt Reeves aan de opnamen van The Penguin. Naast The Joker, Catwoman en The Riddler is The Penguin een meesterschurk waar Batman het tegen moet opnemen om Gotham City veilig te houden.

We herkennen het personage aan zijn vreemde uiterlijk. Hij is kort van gestalte, heeft een bolle buik en waggelt als hij loopt. Hij staat ook bekend als Oswald Cobblepot, een onderwereldfiguur die zich bezighoudt met de georganiseerde misdaad en wil niets liever dan de onderwereld domineren. Hij is een van Batmans meest geduchte tegenstanders en niemand minder dan Colin Farrell kruipt in zijn huid.

Episch


Dit criminele mannetje gebruikt ook vaak penguïns, vogels en paraplu’s om zijn misdaden te kenmerken. Voor Matt Reeves, de producent van o.a. ook de donkere epische serie The Batman een uitgesproken kans dit soort karaktertrekjes nog meer te benutten en te benadrukken. We kunnen er dus echt wel van uitgaan dat hij een donker zwartgallig Gotham zal neerzetten. Of de herkenbare humor een rol zal spelen is moeilijk te zeggen.

Wat we wel kunnen verwachten is dat Reeves het verhaal rondom de Penguïn een grote rol toe zal bedelen, zodat de serie een lange toekomst tegemoet kan zien. En, aan nieuwe merchandise zal zeker geen gebrek zijn. De opnames zijn gestart in februari 2023 en de releasedatum zal ergens volgend jaar herfst liggen.

Teaser


Voor deze serie is helemaal aan het begin van de opnames al een teaser gemaakt en die werd op 12 april 2023 gelanceerd. De teaser geeft ons alvast een voorproefje van wat we mogen verwachten. Zeker niet onbelangrijk want de video biedt ons alvast verschillende bijzondere details.De bedenker en scenarist van deze serie is Lauren LeFranc, ook wel bekend van haar werk aan Agents of S.H.I.E.L.D. De exacte line-up van regisseurs is nog niet bekendgemaakt, behalve eentje en dat is Craig Zobel. Hij tekende voor de eerste twee afleveringen.

The Batman


Dit grauwe verhaal zal mooi op de vorige succesvolle verhalen over The Batman aansluiten. Deze film is te zien op HBO Max. Hierdoor krijgt de visie van Reeves op Gotham City perspectief vanuit meerdere personages. Een serie waar alle Batman-fans naar uitkijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen