search
De Nr. 3 serie van Netflix volgens de IMDb: brute misdaad met een gruwelijke 'drug lord'
Series / Featured

De Nr. 3 serie van Netflix volgens de IMDb: brute misdaad met een gruwelijke 'drug lord'

De misdaadserie Narcos vertelt op epische wijze het verhaal van drugsbaron Pablo Escobar en zijn opkomst en ondergang.

Twee jaar (2015-2017) lang domineerde de misdaadserie Narcos de rankings op Netflix. Op IMDb krijgt deze serie een 8,8 wat behoorlijk hoog is. De serie vertelt chronologisch over het criminele leven van een van de grootste drugsbaronnen aller tijden: Pablo Escobar.

Op epische wijze wordt het leven van deze Colombiaan Pablo Escobar in beeld gebracht. De serie wordt verweven met archiefbeelden en echte interviews. Hierdoor ontstaat er een realiteit die in veel misdaadseries ontbreekt.

Cocaïne


Escobar was een beruchte Colombiaanse drugsbaron en leider van het beruchte Medellín-kartel, dat in de jaren 70 en 80 enorme hoeveelheden cocaïne smokkelde naar de Verenigde Staten en andere landen.

De moordlustige drugsbaron wordt vertolkt door Wagner Moura die de rol met verve neerzet. Zo goed zelfs dat rapper Pusha T. er een shout-out voor heeft gedaan. Critici schrijven lovende recensies en tegenwoordig geniet de serie een plek tussen de beste misdaadseries die de moeite waard zijn om minstens één keer te bekijken.

Bloedbaden

Deze serie geeft een inkijkje in de wereld van de illegale cocaïnehandel. Een harde, meedogenloze en schrijnende wereld. Zoveel bloedbaden die worden aangericht, levens die verspild worden. De narcotica agenten (DEA) die Escobar probeerden neer te halen zijn te bewonderen in hun volharding maar het is ook een moeizaam proces.



In Colombia werd hij als een soort volksheld gezien door sommigen vanwege zijn vrijgevigheid naar de armen. Een schril contrast met de weelde en rijkdommen waar hij zichzelf mee omringde.

Drugkartel


In 1993 werd hij uiteindelijk na jaren van machtsstrijd en gruwelijke confrontaties met de Colombiaanse overheid gedood tijdens een politieoperatie. Een harde klap voor de drugskartels.



Zijn leven en de opkomst en ondergang van het Medellín-kartel zijn onderwerp geweest van vele boeken, films en televisieseries, die zijn invloed op de drugshandel en de Colombiaanse samenleving in kaart brengen.

Streamen


De afleveringen van de drie seizoenen van Narcos zijn uiteraard op Netflix te bekijken. Ook Narcos: Mexico staat op de streamer.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen