'Grey's Anatomy': Het seizoen dat trouwe fans massaal deed stoppen met kijken

Hier stopten 'Grey's Anatomy'-fans met kijken

Had 'Grey's Anatomy' niet beter al veel eerder kunnen stoppen?

Nina Beerendonk, 17-11-2023 14:36

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Grey's Anatomy is een unieke serie, daar is iedereen het over eens. Hoewel het niet het enige extreem populaire medische drama is, heeft de serie naam gemaakt vanwege de vele romances en de uitgebreide lijst met personages.
Door personages uit de serie te schrijven en in hun plaats nieuwe gezichten binnen te halen, slaagden de producers en schrijvers er jarenlang in om de seizoenen fris en interessant te houden. Maar op een gegeven moment begonnen fans zich af te vragen hoe lang de serie nog door zou gaan.

20e seizoen

Het is duidelijk dat de makers nog niet klaar zijn om de hitserie op te geven, wat er ook gebeurt. Aan het einde van seizoen 19 zat er geen enkel personage meer in de serie die er in het begin ook al was. Alex, George, Izzie en Cristina waren allang uit het ziekenhuis verdwenen. Zelfs het titulaire personage Meredith Grey verliet de serie.

Toch werd besloten door te gaan met het 20e jubileumseizoen, waarvan veel fans vermoeden dat dit het laatste zal zijn. Maar wat is nou slim voor nieuwe kijkers? Kunnen die het beste alle seizoenen kijken, of beter op een bepaald moment stoppen?

Wanneer kun je het beste stoppen?

Er zijn een paar opties die fans suggereren als je de serie beu bent en klaar bent om deze achter je te laten. Eén daarvan zou seizoen 11 zijn, na de dood van Derek Shepherd. Hoewel Grey's Anatomy niet alleen maar een liefdesverhaal is, is de serie toch anders zonder hem. Dit is echter wel een erg donker einde.


Een andere optie is om zestien seizoenen te kijken tot het vertrek van Alex Karev. Hij was, op Meredith na, de laatste van de oorspronkelijke vijf die besloot om te gaan. Zijn vertrek kan je ofwel een golf van nostalgie bezorgen, of je blij maken dat de serie op zo'n belachelijke manier eindigt.

Seizoen 14

De meeste fans geven echter toe dat ze de serie zelf hebben verlaten nadat ze seizoen 14 probeerden te doorstaan. De redenen hiervoor zijn vooral het gebrek aan chemie tussen Meredith en Nathan en het feit dat fans alle drama rondom Owen Hunt zat waren.


Ook werden twee geliefde personages, April Kepner en Arizona Robbins, uit de serie geschreven. Dit terwijl fans nog steeds erg geïnteresseerd waren in hun verhalen. Zonder hen was het nog minder draaglijk om alle andere verhaallijnen aan te moeten zien. Wil je kijken hoe lang jij het volhoudt? Stream Grey's Anatomy dan op Disney+.Lees meer over: Greys Anatomy, Shonda Rhimes, Chandra Wilson, James Pickens Jr, Ellen Pompeo, Disney, Disney Plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in