search
Revolutionaire verandering in 'Doctor Who' tijdens speciale 'Children in Need' aflevering
Series / Nieuws

Revolutionaire verandering in 'Doctor Who' tijdens speciale 'Children in Need' aflevering

Davros' frisse look: Een weloverwogen verandering en eerbetoon aan traditie

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
November is de maand van Doctor Who en dat werd bevestigd met de nieuwste Children In Need comedy special.

David Tennant mocht voor het eerst sinds The Power of the Doctor aantreden als de Veertiende Doctor, maar deze comedy special had ook een heel spraakmakende twist.

Davros


Davros, bedenker van de Daleks, is een iconische Doctor Who schurk. Zijn meest recente optreden was in de dubbele aflevering The Magician's Apprentice / The Witch's Familiar. Daar was hij nog te zien in zijn iconische rolstoel en met zijn gezicht vol littekens en genetische modificaties.

In de nieuwste Children in Need comedy special, Destination Skaro, zag Davros er echter heel anders uit. Jonger, geen littekens en zonder iconische rolstoel.

Met de tijd mee


Deze verandering is een hele grote. Davros is al sinds Genesis of the Daleks uit 1975 grotendeels hetzelfde afgebeeld. Om Davros jonger, meer menselijker, qua uiterlijk dan, en te zien staan is dan ook bijzonder.



""De wereld verandert, en wanneer de wereld verandert, moet Doctor Who ook veranderen. Dus hebben we ervoor gekozen Davros terug te brengen zonder de gezichtslittekens en zonder de rolstoel. Dit is hoe we Davros nu zien. Dit is 2023. Dit is onze lens. Dingen waren vroeger zwart-wit, maar nu niet meer. En Davros zag er vroeger zo uit, nu ziet hij er zo uit, en daar staan we absoluut achter," zegt showrunner Russell T. Davies.

Met pensioen


Terwijl de zo iconische Davros met pensioen gaat, is het tijd voor vernieuwing. Maar niet alles is nieuw. Het personage wordt nog steeds vertolkt door Julian Bleach, die Davros al sinds 2008 gestalte geeft.



De Children In Need comedy special is in zijn geheel terug te zien op YouTube. De langverwachte specials voor de zestigste verjaardag van Doctor Who zullen vanaf 25 november te zien zijn op de BBC iPlayer en Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen