Deze twee dystopische scifi-films uit dezelfde reeks veroveren plekken in de Netflix Top 10

Stream deze dystopische scifi-films bij Netflix

Filmnieuws - Netflix heeft recent weer aardig wat films toegevoegd aan hun aanbod. Twee daarvan zijn 'Dawn of the Planet of the Apes' en zijn opvolger 'War for the Planet of the Apes'.

Patricia Koning, 19-11-2023 14:23

Deze populaire filmreeks startte al in 1968 met de eerste film. In mei 2024 wordt alweer de volgende film, Kingdom of the Planet of the Apes verwacht.
Netflix heeft er goed aan gedaan om Dawn of the Planet of the Apes en War for the Planet of the Apes toe te voegen aan het aanbod. Ze staan in de Top 10 op plaats 5 en plaats 10.

Onberispelijk

Dawn of the Planet of the Apes weet op IMDb een mooie 7.6/10 te scoren en bij Rotten Tomatoes gemiddeld 90%. "Er is geweldige actie, geweldige effecten en de uitvoeringen zijn sterk (niets beter dan het verbluffende werk van Andy Serkis).", aldus een van de critici bij de site.

War for the Planet of the Apes weet het net zo goed te doen. Een 7.4/10 op de site van IMDb en bij Rotten Tomatoes gemiddeld 89%. Een van de critici vertelt, "De gevoeligheid, het gevoel voor spektakel, de complexe karakters en het onberispelijke werk van regisseur Matt Reeves zijn slechts factoren in een vergelijking die kunst en entertainment combineert."

Synopsis 'Dawn of the Planet of the Apes'

Een groep genetisch geëvolueerde mensapen onder leiding van Caesar wordt bedreigd door de menselijke overlevenden van een dodelijk virus.


Na een kort en wankel vredesbestand tussen beide barst uiteindelijk de strijd los. Beide groepen staan op de rand van een oorlog die zal bepalen wie de dominante soort op Aarde zal worden.

Het verhaal van 'War for the Planet of the Apes'

Een meedogenloze kolonel dwingt zijn leger en Caesar met zijn apen in een dodelijk conflict. Nadat deze laatste veel verliezen lijden, worstelt Caesar met zichzelf en wil hij zijn eigen soort wreken.


De kolonel en Caesar komen uiteindelijk oog in oog te staan en een episch gevecht tussen de twee soorten barst los.

Achter de films

Beide films zijn geregisseerd door Matt Reeves, onder meer ook bekend van zijn werk aan Cloverfield en The Batman.

Rollen in de films worden vertolkt door Andy Serkis, Gary Oldman, Jason Clarke, Woody Harrelson, Karin Konoval en Steve Zahn.

Netflix

Stream Dawn of the Planet of the Apes en War for the Planet of the Apes bij Netflix als je ze nog niet gezien hebt of voeg ze toe aan je watchlist voor een ander moment.

Lees meer over: Netflix, Dawn of the Planet of the Apes, War for the Planet of the Apes, Matt Reeves, Gary Oldman, Jason Clarke, Woody Harrelson, Karin Konoval, Steve Zahn

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in