search
'Oppenheimer'-acteur Cillian Murphy wordt werkelijk "doodmoe" van zijn bekendste personage: "helemaal uitgeput"
Series / Nieuws

'Oppenheimer'-acteur Cillian Murphy wordt werkelijk "doodmoe" van zijn bekendste personage: "helemaal uitgeput"

Beroemdheid is niet altijd alles, Cillian Murphy hield het bijna niet uit op set.

Cillian Murphy is op dit moment ongetwijfeld één van de beste acteurs. Hij is helemaal gewijd aan zijn vak en verbetert elke film of serie waar hij in speelt. Helaas eist dit soms wel zijn tol.

Zijn rol als Thomas Shelby in de BBC-serie Peaky Blinders is één van zijn meest iconische rollen. Hij speelde zes seizoenen lang dit complexe personage, maar dat was niet altijd even leuk.

Heel erg uitputtend


In 2016 liet Murphy al weten dat het "vermoeiend" is om Thomas te spelen, aangezien "hij zo volhardend is en nooit lijkt te slapen.[...] Hij geeft nooit op." Murphy zei wel dat Thomas een geweldig personage is, maar dat hij zelf wel helemaal uitgeput is.

Dat Murphy zo uitgeput was, is helemaal zo gek nog niet. Na intense opnames en lange uren keerde Murphy terug naar zijn appartement, waar hij weinig slaap kreeg. Ondanks de zware periode heeft Murphy door deze rol wel grote bekendheid gekregen.

Geweldige rollen


Het is geen geheim dat Thomas heel volhardend is, maar Murphy is dat zelf ook. Als hij Peaky Blinders op had gegeven, zou hij misschien nooit de rollen hebben gekregen die hij nu wel gespeeld heeft. En Oppenheimer zonder Cillian Murphy? Dat had er heel raar uitgezien.



Peaky Blinders is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen