search
De bedenker van 'The Witcher' haalt uit naar Netflix

De bedenker van 'The Witcher' haalt uit naar Netflix

Bedenker Andrzej Sapkowski: "Ik heb ik ze wat ideeën gegeven, maar ze luisteren nooit naar mij."

Bram de Groot
Ondertussen zijn er op Netflix drie seizoenen van de hitserie The Witcher verschenen, de spin-off miniserie The Witcher: Blood Origin en de animatiefilm The Witcher: Nightmare of the Wolf. Bedenker Andrzej Sapkowski heeft nu stevige woorden over de relatie met Netflix.

Sapkowski is de schrijver van de The Witcher-boeken. De 75-jarige Pool schreef zes boeken over Geralt of Rivia en zijn avonturen. Het eerste boek heet Sword of Destiny (1992) en de reeks werd in 2013 afgerond met het prequelverhaal Season of Storms.

Netflix


In gesprek met de mensen achter het YouTube-kanaal Cerealkillers liet Sapkowski zich uit over de relatie met de streamingdienst. Die relatie blijkt helemaal niet zo goed te zijn, al blijft hij politiek correct reageren.

"De set was geweldig, het was zo wauw, alles. Ik heb ze wat ideeën gegeven, maar ze luisteren nooit naar mij. Ze luisteren nooit naar me, maar het is normaal: 'Wie is dit? Het is de schrijver, het is niemand," aldus Sapkowski over hoe Netflix en zijn medewerkers met hem om zouden zijn gegaan.

Vreemd


"Elke verfilming die ik heb gezien is vreemd voor mij, dat is het juiste woord denk ik, vreemd... Ik kijk ernaar en denk: 'Woah, zo stellen ze het zich voor? Interessant.' Soms is de indruk van het visuele voor mij erg leuk, sympathiek. Soms niet, maar ik zal er niet verder op ingaan," sloot Sapkowski af.Eerder meldde Sapkowski dat hij heel blij was met de rol van Henry Cavill als Geralt of Rivia. Veel fans zijn dat ook. Na seizoen drie wordt die rol echter overgenomen door acteur Liam Hemsworth, bekend uit onder meer de Hunger Games-films.

Witcher-collectie op Netflix


Heb je nog niks van The Witcher gezien, dan kun je de series en animatiefilm gewoon nog streamen op Netflix.


Aanbevolen artikelen