search
'Squid Game: The Challenge' met de grond gelijk gemaakt: "ze begrijpen er niks van"
Series / Nieuws

'Squid Game: The Challenge' met de grond gelijk gemaakt: "ze begrijpen er niks van"

De echte Squid Game doet het niet goed bij de critici en het publiek.

In 2021 verscheen op Netflix de Zuid-Koreaanse serie Squid Game en nog altijd is deze Netflix Original een van de grootste hits van de streamer. Het wachten is op seizoen twee. We krijgen Squid Game: The Challenge als mager tussendoortje.

De spelshow laat een "echte" Squid Game zien. De spelers strijden om een geldbedrag van maar liefst 4,56 miljoen dollar, het hoogste geldbedrag dat tot op heden door één iemand gewonnen kan worden in een tv-show. Het vorige record van $2,6 miljoen dollar stond op naam van The Million Second Quiz.

Ontvangst


Waar de originele Netflix-serie op een fraaie 95 procent staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, komt de show tot op heden niet verder dan 39 procent. Dit is na 23 recensies, met een 4,8/10 als gemiddelde beoordeling.

De publieksscore is flink lager. Squid Game: The Challenge heeft een Audience Score van 25 procent, met een 1.7/5 als gemiddelde beoordeling. De IMDb staat voorlopig op een 3,9/10 na ruim duizend stemmen.

Recensies


"Alleen al het produceren van een reality-wedstrijdshow op basis van Squid Game is een redelijk goede manier om aan de wereld duidelijk te maken dat je Squid Game niet echt hebt begrepen," schrijft Brian Lowry van CNN.com.



"Niemand heeft hierom gevraagd. Niemand wilde dit. En toch is het hier," meent Kelly Lawler van USA Today. En Angie Han van The Hollywood Reporter: "Een merkextensie die fundamenteel verkeerd begrijpt wat het merk in de eerste plaats moest vertegenwoordigen."

Eerste vijf


De eerste vijf afleveringen staan nu op Netflix. Op 29 november volgen de andere afleveringen, met de finale mogelijk in december.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen