search
Netflix gaf meer dan $55 miljoen uit aan een scifi-serie zonder dat één aflevering is afgerond: "complete chaos"

Netflix gaf meer dan $55 miljoen uit aan een scifi-serie zonder dat één aflevering is afgerond: "complete chaos"

Meer dan 55 miljoen dollar ging er in het scifi-project Conquest zitten, maar er kwam niks van terecht.

Bram de Groot
Netflix zet in een moordend tempo nieuwe tv-series online en regelmatig is er gedoe over dat er bepaalde series om uiteenlopende redenen geen nieuw seizoen krijgen. Dit is vooral voor de kijkers erg frustrerend. Voor de makers zijn er ergere scenario's.

De serie Conquest is zo'n project waar de makers ongetwijfeld helemaal gek van worden. De serie was al jaren in ontwikkeling, maar in drie jaar tijd zou er geen aflevering volledig zijn afgerond.

55 miljoen


Na een enorme biedingsoorlog in 2018 kocht Netflix het project van 47 Ronin-regisseur Carl Rinsch voor maar liefst $61,7 miljoen. Vervolgens is er nog eens 55 miljoen aan productiekosten geïnvesteerd.

Rinsch, die volledige vrijheid van Netflix had bedongen, zou echter nooit een aflevering hebben afgerond. Op de set kwam de regisseur behoorlijk grillig over. Dit zou hebben gezorgd voor een enorme chaos onder de cast & crew.

De weg kwijt


De regisseur zou tijdens de coronacrisis behoorlijk bezig zijn geweest met de verschillende theorieën over de herkomst van het virus. Hij zou bovendien miljoenen van Netflix' productiebudget hebben geïnvesteerd in cryptocurrencies en daarmee miljoenen hebben verdiend.


Op dit moment liggen Rinsch en Netflix met elkaar overhoop en eist de eerste $14 miljoen aan schadevergoeding vanwege contractbreuk door Netflix.

Conquest


De scifi-serie Conquest had moeten gaan over de Organic Intelligent (O.I.), kunstmatige mensen die over de hele wereld als handhavers van de vrede worden ingezet.

Aanbevolen artikelen