search
In het iconische 'Vikings' was er maar een Ragnars machtigste en meest succesvolle zoon

In het iconische 'Vikings' was er maar een Ragnars machtigste en meest succesvolle zoon

Ragnars zoon waren formidabele strijders, maar wie stak er met kop en schouders bovenuit?

Valeria Milić
De epische serie Vikings liep zes seizoenen en heeft tot op de dag van vandaag loyale fans. De veroveringstochten van Ragnar (Travis Fimmel) en zijn vijf zoons bieden een adembenemend verhaal uit de middeleeuwen.

De machtigste van Ragnars zoons was degene die zijn koningschap behield en zijn macht goed wist te gebruiken. Bjorn Ironside (Alexander Ludwig) wist een goed evenwicht te bewaren tussen regeren, bruut geweld en diplomatie.

Niet allemaal koning


De personages van Bjorn, Ubbe (Jordan Patrick Smith), Hvitserk (Marco Ilsø), Sigurd (transgender actrice Linnéa Lindström, toendertijd David ) en Ivar (Alex Høgh Andersen) zijn ieder op hun eigen manier markant te noemen.

Ze werden echter lang niet allemaal koning. Sigurd kwam vrij vroeg om doordat hij Ivar onderschatte, en Hvitserk was nooit echt geïnteresseerd in het koningschap.

Briljant strateeg


Ivar was zonder twijfel een briljant strateeg en wist mensen uitstekend te manipuleren. Niet alleen wordt hij koning, hij roept zichzelf op een bepaald moment uit tot godheid, wat ironisch genoeg zijn grootste zwakte blootlegt.Ragnars gehandicapte zoon heeft totaal geen compassie en heeft zelfs een uitgesproken sadistische kant. Wanneer je op een sociopathische manier altijd maar je eigen gang gaat dan komt er van een koninkrijk weinig terecht.

Tegenovergestelde van broer


Ubbe was wat dat betreft het tegenovergestelde van zijn jongere broer. Hij was avontuurlijk zoals zijn vader en verkoos waar mogelijk de weg van de diplomatie in plaats van oorlog. Hij is duidelijk minder bedreven in het machtsspel dan Ivar, waardoor hij Kattegat aan hem kwijtraakt. Desondanks kent uitgerekend Ubbe's verhaal in meerdere opzichten een mooi einde.Bjorn Ironside kan met recht de machtigste en meest succesvolle zoon van Ragnar genoemd worden. Hij begrijpt dat diplomatie een belangrijk onderdeel is van het koningschap. Daarnaast staat Bjorn zijn mannetje en wordt gevreesd en gerespecteerd als krijger.

Ideale combinatie


Daar komt nog bij dat hij mensen wist te inspireren, en het verdedigen van Noorwegen tegen de inval van de Rus is hiervan het beste bewijs. Hij wist de Noormannen te verenigen waardoor ze in staat waren Olegs (Danila Kozlovsky) legers van zich af te slaan.Doordat hij leidinggeven, krachtig optreden en inspiratie wist te combineren kan met recht gezegd worden dat 'de kroon' Bjorn het beste staat. Je kunt Vikings streamen op Netflix.Aanbevolen artikelen