search
'The Witcher'-update: Heeft Netflix nog steeds niet geleerd van eerdere fouten?
Series / Nieuws

'The Witcher'-update: Heeft Netflix nog steeds niet geleerd van eerdere fouten?

De toekomst van 'The Witcher' ziet er zonder Henry Cavill niet rooskleurig uit.

De situatie rondom The Witcher is al een hele tijd onrustig en het lijkt met ieder seizoen alleen maar erger te worden. Hoewel het eerste seizoen redelijk goed ontvangen werd, ging de serie snel achteruit en stapte hoofdrolspeler Henry Cavill zelfs op als Geralt of Rivia.

Seizoen 2 was vergeleken met seizoen 1 een grote teleurstelling. En seizoen 3, dat het laatste seizoen was voor Cavill, bleek zelfs nog erger te zijn. Nu Cavill in het volgende seizoen wordt vervangen door Liam Hemsworth, hebben veel fans gezegd klaar te zijn met de serie. Het is dus nog maar de vraag hoe lang The Witcher het nog overleeft.

Schrijver genegeerd


Hoewel er verschillende geruchten zijn over waarom Cavill de serie heeft verlaten, valt niet te ontkennen dat de makers van de serie het bronmateriaal uit de boeken van Andrzej Sapkowski niet goed genoeg hebben gevolgd. Dit werd recentelijk door Sapkowski zelf bevestigd, die onthulde dat zijn advies en suggesties schaamteloos werden genegeerd door Netflix.

Toen hem werd gevraagd of hij feedback had gegeven aan de makers, lachte de schrijver en zei hij dat al zijn suggesties genegeerd werden. Hij imiteerde spottend de studiobazen met de volgende woorden: "Wie is dit? Het is een schrijver, het is niemand".

Groot contrast


Nu worden de makers van de serie geconfronteerd met de gevolgen hiervan, hoewel fans niet durven te rekenen op verbetering in het volgende seizoen. Samenwerken met de auteur van het originele werk lijkt een voor de hand liggende stap, en het belang daarvan werd recent aangetoond in een andere serie van Netflix.



Het team achter de serie One Piece raadpleegde voortdurend Eiichiro Oda, de maker van de originele manga. Dit leidde tot positieve reacties van critici en fans van het origineel. Dat staat in schril contrast tot de situatie rondom The Witcher.

Gemiste kans


Aangezien Cavill zelf een fan is van de Witcher-boeken en games, hadden we een van de meest getrouwe adaptaties ooit kunnen hebben. Helaas verkeert de serie door de keuzes van de makers nu in slechte staat.



Laten we hopen dat de makers het in seizoen 4 misschien toch anders aanpakken. Bekijk The Witcher op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen