search
Niet om aan te zien: 'Young Sheldon' gebruikt lelijke en onrealistische CGI

Niet om aan te zien: 'Young Sheldon' gebruikt lelijke en onrealistische CGI

Misschien had Young Sheldon deze scène beter over kunnen slaan.

Adriënne Koolen
CGI kan voor heel veel mooie mogelijkheden zorgen, mits het goed uitgevoerd is. Als je nog nooit CGI opgemerkt hebt in Young Sheldon, dan mag je van geluk spreken. De slechte keuze verpest deze scène in seizoen 5 namelijk compleet.

Normaal gesproken wordt CGI niet gebruikt in sitcoms zoals Young Sheldon. De realistische aard van de serie zorgt ervoor dat dit simpelweg niet nodig is. En om eerlijk te zijn is het misschien ook beter als het helemaal niet gebruikt wordt.

Slechte CGI


In seizoen 5 aflevering 16 is het hoofdkantoor van Radio Shack te zien en deze scène roept een brandende vraag op: waarom zien de auto’s eruit alsof ze niet echt zijn. Het antwoord is heel simpel: dat zijn ze ook niet.

Er is een goede reden voor het gebruik van CGI, want het is niet heel makkelijk om auto’s te vinden van 30 jaar geleden. De autoproductie was toen niet helemaal geweldig, wat het nu lastig maakt om auto’s uit die tijd te vinden.

Een praktische reden


Bovendien zijn auto’s uit die tijd ook heel erg duur. CGI is dan een veel goedkopere optie en veel mensen vinden het ook helemaal niet erg om naar gemanipuleerde beelden te kijken. Toch hadden de auto’s er veel realistischer uit kunnen zien.Er is geen informatie beschikbaar over het budget van Young Sheldon en dit zou invloed kunnen hebben op de auto’s. Maar als we echt helemaal eerlijk zijn, had er wel iets meer aandacht besteed mogen worden aan de CGI.

Te streamen op...


Young Sheldon is te streamen op HBO Max.Aanbevolen artikelen