search
'The Big Bang Theory' heeft alles te danken aan dit personage
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' heeft alles te danken aan dit personage

Penny was eigenlijk het belangrijkste personage in 'The Big Bang Theory'.

Jaren na de finale wordt The Big Bang Theory nog geprezen om de realistische weergave van een vriendengroep, waarin mensen voorkomen die normaal niet de hoofdrol spelen in een serie: niet al te aantrekkelijk, vol eigenaardigheden en erg slim, maar zonder sociale vaardigheden.

Om ons op een natuurlijke manier een blik op hun wereld te geven, was er het personage Penny. Zij was absoluut geen genie en worstelde voortdurend met geldproblemen en haar carrière. Ze kwam terecht in een groep met mensen die ze nog nooit had ontmoet, maar deed haar best om erbij te horen.

Hart en ziel


Hoewel sommige kijkers vanaf het begin al geen fan waren van Penny en haar oppervlakkig vonden naast de vier mannelijke genieën, was Penny eigenlijk al die tijd het hart en ziel van de serie. De serie richtte zich sterk op het liefdesverhaal tussen haar en Leonard, maar het was onmogelijk om niet op te merken hoe haar relaties met andere personages door de jaren heen zijn veranderd.

In het begin was ze een volslagen vreemde en behandelden alle vier de vrienden haar als zodanig. Sheldon sloot zich voor haar af, Howard was respectloos en gedroeg zich als zijn griezelige zelf, Raj kon geen woord tegen haar uitbrengen. Het was een grote ramp. Maar naarmate de seizoenen vorderden, veranderde alles.

Duwtje in de rug


Doordat ze oprecht geïnteresseerd was in een vriendschap met hen allemaal, won Penny hun vertrouwen. Vanuit het perspectief van de jongens was Penny enorm belangrijk. Ze was een buitenstaander die hen vriendelijkheid toonde, en ze zorgde ervoor dat ze zich meer open stelden voor de buitenwereld.



Ze was eigenlijk het duwtje in de rug voor de persoonlijke groei van elk personage. Daarom zou de serie simpelweg niet werken zonder haar. Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen