search
De meest memorabele Logan Roy-quote volgens Brian Cox: Het is niet wat je denkt
Series / Nieuws

De meest memorabele Logan Roy-quote volgens Brian Cox: Het is niet wat je denkt

Brian Cox vertelt over zijn favoriete Logan Roy-quote, en het is geen scheldtirade.

Brian Cox heeft uit de doeken gedaan wat zijn lievelingsquote is van Logan Roy uit Succession, het personage dat hij vertolkt in de serie. Verbazend genoeg was het niet een quote uit zijn beruchte scheldtirades.

De HBO-serie wordt alom geprezen voor de entertainende en spitsvondige dialogen. Tijdens een interview op Late Night met Seth Meyers bevestigde acteur Brian Cox, die in de serie Logan Roy speelt, dit nogmaals.

Shakespeare


Cox vergelijkt het script van de serie zelfs met het werk van Shakespeare: "Het is bijna poëzie en als er een poëtisch element in het schrijven zit, trekt dat aan. Daarom is Shakespeare zo geweldig, omdat het zo wonderbaarlijk goed gestructureerd is. Poëzie is niet noodzakelijk. Maar alles met een poëtische inslag is nuttig."

Succession, dat al meerdere prijzen won voor zijn geniale script, zit dan ook boordevol legendarische oneliners. Sommige van deze quotes belanden zelfs op t-shirts.

Favoriete quote


Cox bekent tegenover Seth Meyers dat hij zelf ook een favoriete quote heeft. Deze komt uit een scène waarin Logan Roy zijn kinderen een serieuze veeg uit de pan geeft. "Ik hou van jullie, maar jullie zijn geen serieuze mensen," zegt hij tegen zijn verbouwereerde nakomelingen. Bekijk hieronder het fragment. De quote is te horen op 4:35 minuten.



"Nou eigenlijk is het mijn favoriete zin die ik in de hele serie moest zeggen," zei Cox. "Ik hou van die zin en ik dacht gewoon: 'Waarom heb ik dat niet eerder gezegd?' Ze waren vaak helemaal niet serieus genoeg."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen