search
Dit meesterwerk van regisseur Cameron zie je op Netflix en is een van zijn beste films
Films / Video/clip/featurette

Dit meesterwerk van regisseur Cameron zie je op Netflix en is een van zijn beste films

De scifi-actiefilm 'Terminator 2: Judgment Day' uit het jaar 1991 wordt het beste gescoord door de kijkers van films van James Cameron.

De regisseur heeft niet alleen deze film, die vier Oscars won, als groot succes. Meerdere goed scorende films komen van zijn hand.

De film wist de Oscars te verzilveren voor onder andere het beste geluid en beste visuele effecten.

Over de film


Cameron's andere grote films zijn onder meer Avatar, Avatar: The Way of Water, Titanic en True Lies.

In het succesvolle Terminator 2: Judgment Day zien we in de hoofdrol, net als in de eerste en opvolgende films Arnold Schwarzenegger. Naast hem zien we Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Joe Morton, Earl Boen en Castulo Guerra.

Het verhaal


Een zeer geavanceerde Terminator, de T-1000, wordt terug in de tijd gestuurd om een tiener te vermoorden. Deze tiener, John Conner, zal namelijk in de toekomst uitgroeien tot de leider van het verzet tegen de robots van Skynet.Het verzet weet hier echter vanaf en stuurt daarom zijn eigen Terminator terug in de tijd om John en zijn moeder te beschermen.

I'll be back


Met een 8.6/10 kunnen we zeker zeggen dat de film een prachtige score heeft op de site van IMDb. Bij Rotten Tomatoes doet de film ook groots scoren met een gemiddelde van 93%. "Groter, brutaler en gelikter: 'Terminator 2' is een van de beste sciencefiction-/actiefilms aller tijden.", aldus een van de critici.

Recensent Arjan Welles van FilmTotaal scoort de film ook de volledige vijf sterren. Hij sluit zijn recensie af met de woorden, "Deze machine is nauwelijks aan slijtage onderhevig. Juist door de digitale 3D-bewerking had hij ook tien jaar geleden kunnen zijn gemaakt. De belofte van The Terminator 'I'll be back' werd ingelost met dit vervolg. Gelukkig geldt voor deel twee hetzelfde: 'hasta la vista, baby'."

Op Netflix


Bekijk de succesvolle film van regisseur Cameron zeker een keer bij Netflix. Alle 137 minuten die de film duurt zijn het waard om een keer te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen