search
Laatste seizoen 'The Crown' is toch anders om tot een goed einde te komen

Laatste seizoen 'The Crown' is toch anders om tot een goed einde te komen

'The Crown' moet deel 2 van seizoen 6 anders aanpakken om tot een goed einde te komen.

Nina Beerendonk
Ondanks dat The Crown in de voorgaande seizoenen een sterk verhaal wist neer te zetten, zijn de meeste kijkers dit seizoen iets minder enthousiast. Om het succes van de serie terug te winnen is er één ding wat de serie moet doen.

Wat The Crown zo bijzonder maakt, is het feit dat de serie verschillende verhaallijnen afwisselt gedurende haar seizoenen. Alle leden van het koninklijke huis door de jaren heen krijgen een vergelijkbare hoeveelheid aandacht, wat zorgt voor veel afwisseling en een goede balans. Seizoen 6 heeft echter deze balans verloren.

Andere focus


De focus lag in seizoen 6 deel 1 vrijwel alleen maar op het verhaal van prinses Diana. Hoewel dit verhaal enorm belangrijk is om te vertellen, heeft deze exclusieve focus ervoor gezorgd dat dit seizoen tot nu toe niet zo goed werkt als de vorige seizoenen.

De focus heeft altijd voornamelijk op koningin Elizabeth gelegen, dus is het belangrijk dit in aan het einde van het laatste seizoen opnieuw zo is. Voor veel fans had dat aan het einde van seizoen 6 deel 1 al zo moeten zijn, en was het een verkeerde keuze om Diana terug te laten keren als een geest.

Goed einde


Tot dit seizoen was The Crown een verkenning van de gehele monarchie, in combinatie met de politieke situatie van het land. Dit seizoen lijkt eerder een soort soapserie. Gelukkig kan de serie nog terugkeren naar zijn oorspronkelijke formule, om tot een goed einde te komen.Bekijk seizoen 6 deel 2 van The Crown vanaf 14 december op Netflix.Aanbevolen artikelen