search
Het beste 'Loki'-moment heeft alles te danken aan Robert Downey Jr.

Het beste 'Loki'-moment heeft alles te danken aan Robert Downey Jr.

Tom Hiddleston heeft goed naar Robert Downey Jr. gekeken en sloot dit seizoen precies af hoe Iron Man dat gedaan zou hebben.

Adriënne Koolen
Waar staat Marvel om bekend? Natuurlijk om hun superhelden en de spoilers die 'per ongeluk' worden gegeven, maar ook om de fantastische improvisatie skills van al hun acteurs. Iedereen moet dan natuurlijk meteen denken aan de geniale lijn van Robert Downey Jr. als Iron Man in Avengers: Endgame, maar ook Tom Hiddleston is een improvisatie genie.

Tony Stark en Loki waren de eerste held en slechterik van de Avengers in de MCU-tijdlijn en beide acteurs improviseerden hun laatste zinnen, waardoor ze hun talent lieten schitteren. Maar daar houdt de improvisatie bij Hiddleston niet op.

Improvisatie in Loki


De toekomst van Loki is na de finale van seizoen 2 net zo onbekend als wat Hiddleston ging zeggen: Loki’s laatste zin tegen zijn vrienden is namelijk helemaal geïmproviseerd. Maar waarom zijn deze geïmproviseerde zinnen zo belangrijk?

Avengers: Endgame was echt het einde van een tijdperk en dit voelde precies zo tijdens seizoen 2 van Loki. De laatste zinnen van Tony en Loki sluiten dus een belangrijk onderdeel af en laten de groei van de personages zien.

De groei van Loki


De laatste zinnen van Loki laat zijn groei zien vanaf Thor uit 2011. Het zijn dezelfde woorden als die hij tegen zijn vader Odin zei aan het einde van Thor toen hij zijn acties probeerde te rechtvaardigen: "Voor jou. Voor ons allemaal".Het laat zien hoe goed Hiddleston zijn personage kent, maar ook de MCU en wat deze woorden betekenen. Loki kan nog veel meer betekenen in de MCU, maar misschien heeft Hiddleston wel zijn carrière als Loki afgesloten op de meest epische manier. En daarmee heeft hij bewezen dat hij voor altijd Loki is.

Stream Loki op Disney+


Stream Loki op Disney+.Aanbevolen artikelen