search
Deze schitterende en alom geprezen griezelserie scoort een uitmuntende 8,3 op IMDb en is nog altijd gewoon te streamen op Netflix

Deze schitterende en alom geprezen griezelserie scoort een uitmuntende 8,3 op IMDb en is nog altijd gewoon te streamen op Netflix

De serie 'Kingdom' scoort een fabelachtige 8,3 op IMDb en is nog altijd gewoon te streamen op Netflix.

Bas de Kramer
Een meesterlijke serie die lang niet iedereen heeft gezien is het Koreaanse Kingdom op Netflix. De serie krijgt een hoge 8,3 op IMDb en maar liefst 98% op Rotten Tomatoes.

Het succes van het twee seizoenen durende Kingdom ligt niet alleen in het meeslepende plot, maar ook in de schitterende cinematografie en de uitmuntende vertolkingen. De serie dompelt de kijkers onder in een intrigerende mix van politiek, mysterie en bovennatuurlijke dreigingen.

Plot


Kingdom is een zeer verrassende serie in het zombie-genre. In de serie lijkt de koning dood te zijn, maar 's nachts komt hij weer tot leven. Hij dient vastgeketend te worden omdat hij anders zijn hofhouding te grazen neemt. De hoogzwangere koningin moet alleen nog even de troonopvolger baren en dan kunnen ze afscheid nemen van de koning... toch?

Kingdom biedt voor elk wat wils: politieke intrige, een prachtige historische setting (de serie speelt zich af tijdens de hoogtijdagen van de Koreaanse Joseondynastie) en heel heel veel zombies!

Webcomic


De serie is gebaseerd op de webcomic Land of the Gods van schrijfster Kim Eun-hee. Kijk de serie hier op Netflix.

Aanbevolen artikelen