search
Het bijzondere en solitaire leven van de man achter de bloeddorstige 'The Hound' uit 'Game of Thrones'

Het bijzondere en solitaire leven van de man achter de bloeddorstige 'The Hound' uit 'Game of Thrones'

Rory McCann speelde Sandor Clegane, alias 'The Hound' in 'Game of Thrones'.

Bas de Kramer
Rory McCann is de acteur die Sandor 'The Hound' Clegane speelt in het zeer succesvolle Game of Thrones. Hoe is het tegenwoordig toch met hem en hoe ziet hij eruit in het dagelijks leven?.

The Hound staat bekend om zijn brute kracht, ruige uiterlijk en complexe persoonlijkheid. Als één van de meest intrigerende figuren in de serie maakt Sandor Clegane een boeiende ontwikkeling door, gekenmerkt door zijn tumultueuze relatie met zijn broer Gregor Clegane, alias 'The Mountain' en zijn onverwachte bondgenootschap met Arya Stark.

Rory McCann


Sandor Clegane wordt gespeeld door de Schotse acteur Rory McCann. Hij werd geboren in Glasgow, Schotland. Voordat hij acteur werd, was McCann een getalenteerd schilder die studeerde aan de Scottish School of Forestry. Hij werkte voor het acteren onder andere als brugschilder, landschapshovenier en timmerman.

McCann's acteercarrière begon met een bijrol in de film Willow (1988). Zijn eerste grote rol was die als een gehandicapte personal trainer in de televisiekomedie The Book Group uit 2002, waarmee hij destijds de Schotse BAFTA won voor de beste televisieprestatie van dat jaar.

Doorbraak
Rory McCann's Hollywooddebuut kwam met de film Alexander en rollen in Hot Fuzz en Jumanji: The Next Level. Hij vertolkt ook de stem van Megatron in Transformers: EarthSpark.

Bekijk op instagram


McCann's persoonlijke leven weerspiegelt zijn unieke karakter zowel op als buiten het scherm. De acteur heeft een veelzijdig artistiek talent, variërend van muziek tot het bespelen van instrumenten zoals piano, gitaar, banjo en mandoline. McCann leidt een solitair, zwervend bestaan en heeft vaak gewoond op zijn boot of op afgelegen plaatsen zonder moderne gemakken.

Bijzonderheden


Hij had in 1990 een bijna fataal rotsklimongeluk waarbij hij uiteindelijk slechts meerdere botten brak. In 2006 verbleef hij een jaar in IJsland, deels in een tent na het verliezen van zijn appartement, en werkte als timmerman.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.Aanbevolen artikelen