search
Deze meesterlijke en nostalgische actieserie heeft een fenomenale 8,7 op IMDb en is nog altijd gewoon te bingen op Netflix

Deze meesterlijke en nostalgische actieserie heeft een fenomenale 8,7 op IMDb en is nog altijd gewoon te bingen op Netflix

De serie 'Cobra Kai' is de opvolger van 'Karate Kid' en is te streamen op Netflix.

Bas de Kramer
De serie Cobra Kai gaat verder op het legendarische verhaal van de super populaire film The Karate Kid, waarvan het eerste deel in 1984 verscheen. De Netflix-serie van 5 seizoenen heeft een indrukwekkende IMDb-score van 8,7 en een Rotten Tomatoes-beoordeling van 94%. Een zesde en laatste seizoen is nog in de maak!

Het plot van de serie, dat doorgaat waar The Karate Kid ophield, volgt Johnny Lawrence en Daniel LaRusso in hun volwassen leven. De rivaliteit tussen hen laait weer op als ze elk hun eigen karateschool openen, wat resulteert in een meeslepende strijd tussen hun studenten.

Nostalgie


Heerlijke nostalgie natuurlijk om de oude personages weer terug te zien in het heden. De serie zit vol met knipogen naar het origineel maar is ook prima te bekijken voor mensen die de films nooit hebben gezien. De serie slaagt erin een mooie balans te vinden tussen nostalgie en vernieuwing.

De serie bestaat niet alleen maar uit makkelijke vechtscènes maar gaat vooral over de diepgaande karakterontwikkeling die de personages in Cobra Kai doormaken.

Kijken


Kijk deze meesterlijke en hooggewaardeerde serie op Netflix.

Aanbevolen artikelen