search
Fans tasten in het duister rond 'Ahsoka': 'Star Wars'-serie geeft eindelijk antwoord

Fans tasten in het duister rond 'Ahsoka': 'Star Wars'-serie geeft eindelijk antwoord

Maker Dave Filoni doet een belangrijke onthulling in de Dagobah Dispatch podcast.

Valeria Milić
Hoewel Filoni niet op social media zit, sijpelde desondanks het bericht door dat de fans zich bijzonder veel zorgen maakten om een pluizig personage. Het betreft Murley, Sabine Wrens (Natasha Liu Bordizzo) loth-cat.

Aan het einde van aflevering 2 van Star Wars: Ahsoka besluit Sabine om Ahsoka (Rosario Dawson) bij te staan in de zoektocht naar admiraal Thrawn (Lars Mikkelsen). Dit betekende echter dat ze Murley achter moest laten, maar Filoni verzekert de fans dat de viervoeter niets mankeert.

Op een kier


Filoni heeft zelf huisdieren, dus hij begrijpt de zorg om Murley terwijl hij alleen achterblijft in Sabine's toren op Lothal. Filoni: "Van alle dingen die spelen maakten de fans zich zorgen om de kat! Ik snap het, maar stond er toch even van te kijken".

Alles is echter dik in orde met Murley. "Sowieso denk ik dat Sabine de deur op een kier heeft gelaten. Daarnaast is Murley goed bekend met het gebouw, en slim genoeg om de ventilatieschachten te gebruiken om zich te verplaatsen," aldus de schrijver.

Opportunist


Verder wijst Filoni erop dat Murley geen gewone huiskat is. "Hij is een wilde kat, die door Sabine in huis genomen is. Hij snapt dat hij het goed getroffen heeft met Sabine, en hij blijft voor het lekkere eten. Hij is nogal een opportunist. Misschien komt er op een dag een documentaire over Murley," lacht Filoni.Gezien de populariteit van Murley zou een dergelijke documentaire ongetwijfeld genoeg kijkers trekken. Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.


Aanbevolen artikelen