search
Alles over de Aiel: Cruciale informatie voor 'The Wheel of Time' seizoen 3

Alles over de Aiel: Cruciale informatie voor 'The Wheel of Time' seizoen 3

Bereid je voor op de heftige nieuwe gebeurtenissen die seizoen 3 op zijn kop gaan zetten.

Adriënne Koolen
De meest fascinerende cultuur in The Wheel of Time is ongetwijfeld die van de Aiel. In seizoen 2 werden ze geïntroduceerd, maar er werd weinig informatie over hen gegeven. In seizoen 3 zullen ze een grotere rol gaan spelen dus daarom is het extra belangrijk om te weten wie ze zijn.

Ze wonen in een uitgestrekte woestijn ten oosten van de Spine of the World en ze noemen The Waste het Drievoudige Land. Dit verwijst naar de drie geschenken die ze beweren van de woestijn te ontvangen: een Vormsteen, een Proeftuin om hun waarde te bewijzen en een straf voor hun zonde.

Een gevaarlijke groep


Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Aiel de beste vechters zijn, maar ze vechten bijna alleen maar met speren, bogen en messen. Ook zonder wapens zijn ze uiterst gevaarlijk. Je zal ze echter nooit met een zwaard zien, een vreemde traditie die stamt uit hun tijd van The Way of the Leaf.

Ze zijn verwant aan de Tuatha’an, ook wel bekend als de Tinkers of de Reizende Mensen. Het opvallende is dat dit een groep pacifisten is terwijl de Aiel niet bang is voor extreem geweld. In hun verleden was het plegen van geweld wel beschamend en dit is dan ook de reden dat de krijgers van de Aiel een sluier dragen. Deze zou hen moeten bedekken en beschermen tijdens het doden.

De allerbelangrijkste informatie


En dan het belangrijkste punt: ze staan bekend als het volk van de Draak. Er wordt gezegd dat de Draak zowel hun ondergang als hun redding is. Deze kennis is in seizoen 3 voor Rand van cruciaal belang.



Hij wil namelijk de Aiel aan zijn kant hebben als grootste bondgenoten. Zonder de profetie over de Draak is het zeer onwaarschijnlijk dat de Aiel hem ooit zouden willen volgen.

Wheel of Time is te streamen op Prime Video.



Aanbevolen artikelen