search
Hoop op terugkeer van deze Netflix-mysteryhit is de bodem ingeslagen

Hoop op terugkeer van deze Netflix-mysteryhit is de bodem ingeslagen

Een terugkeer is in principe mogelijk maar het gaat niet gebeuren.

Valeria Milić
The OA van het creatieve duo Brit Marling en Zal Batmanglij biedt een complex verhaal dat volgens sommigen Twin Peaks naar de kroon steekt. Marling en Batmanglij hadden de scenario's voor de geplande vijf seizoenen al klaar, maar Netflix besloot om de stekker eruit te trekken.

Velen willen dat het verhaal wordt afgerond. De makers vinden hun visie echter enorm belangrijk en gaan niet zomaar akkoord. Verder zijn de hoofdrolspelers al een aantal jaar ouder wat het lastig maakt om de draad op te pakken.

Creatieve redenen


Velen willen duidelijk een afronding van het verhaal over de blinde Prairie (Marling) die na een mysterieuze verdwijning terugkeert en weer kan zien. Prairie wil echter niet kwijt waar ze geweest is en hoe haar zicht is hersteld.

Marling en Batmanglij kregen eerder een aanbod om een film te maken waarin het verhaal van The OA zou worden afgerond. Het tweetal sloeg het aanbod echter af om creatieve redenen.

Uit elkaar trekken


Een andere reden is prangender, en dit betreft de leeftijd van de hoofdrolspelers. Deze zijn inmiddels al een aantal jaar ouder geworden, hetgeen betekent dat het verhaal hier een daar wat aanpassingen nodig heeft.

Bekijk op instagram


The OA is echter een goed uitgewerkt verhaal waardoor het niet erg realistisch is om dit uit elkaar te trekken.

Zo goed als onmogelijk


Fans hebben tenslotte de suggestie gedaan om een graphic novel te maken waarin het verhaal wordt afgerond. Tot op heden is een dergelijk project echter niet opgepakt, wat een terugkeer van de mysteryserie zo goed als onmogelijk maakt. Je kunt The OA streamen op Netflix.


Aanbevolen artikelen