search
'The Last of Us' seizoen 2 krijgt te maken met een problematisch dilemma

'The Last of Us' seizoen 2 krijgt te maken met een problematisch dilemma

Het verfilmen van de tweede game werpt een hindernis op voor de makers.

Valeria Milić
De topserie The Last of Us kreeg tot uitzinnige vreugde van velen een tweede seizoen. Aangezien er in de game ook een tweede deel bestaat hebben de makers Craig Mazin en Neil Druckmann geen gebrek aan bronmateriaal.

De game is echter een stuk groter en complexer opgezet wat het verhaal betreft. Dit betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden wat het aantal seizoenen betreft.

Niet standaard


Het tweede deel van de game heeft vier secties, waarvan de laatste sectie een epiloog moet voorstellen. Er gebeurt echter behoorlijk veel in het slot van de game, en dit betekent dat het geen standaard epiloog is.

Wanneer je dit in een slotaflevering zou verwerken dan voelt het te gehaast aan. Het verhaal wordt daarmee niet passend afgerond.

Een ander dilemma


Wanneer je de epiloog goed op het scherm wilt brengen dan beslaat dit meerdere afleveringen. Dit brengt op zijn beurt weer een ander dilemma met zich mee, namelijk of The Last of Us een derde seizoen moet krijgen of niet.

Bekijk op instagram


Gezien het tijdsverloop tussen de derde sectie en de epiloog zou een korter derde seizoen op zich geen slecht idee zijn. Tot slot is daar de optie om seizoen 2 meer afleveringen te geven die vervolgens gesplitst worden uitgezonden.

Gezonde uitdaging


Ongeacht de uiteindelijke keuze, seizoen 2 steekt qua structuur duidelijk complex in elkaar en plaatst de makers voor een gezonde uitdaging. Kijk The Last of Us op HBO Max.


Aanbevolen artikelen