search
De meest ambitieuze serie van Netflix: Dit weten we over 'Avatar: The Last Airbender'

De meest ambitieuze serie van Netflix: Dit weten we over 'Avatar: The Last Airbender'

Netflix komt in 2024 met een live-action serie van de populaire animatieserie Avatar: The Last Airbender.

Bo van Scheyen
Netflix heeft het aangedurfd om een live-action serie te gaan maken van de populaire animatieserie Avatar: The Last Airbender. Ze zijn in 2018 begonnen met de ontwikkeling en nu vijf jaar later begint alles samen te komen.

Voor de die-hard fans is dit heel goed nieuws. Want het werd tijd dat we wat meer informatie gingen krijgen. Wat weten we tot nu toe?

Première


Zoals het er nu naar uitziet zal de serie op 22 februari 2024 op Netflix in première gaan. Dat is bijna 19 jaar na de originele animatiereeks die ooit op Nickelodeon werd uitgezonden vanaf 2005.

Het verhaal begint met Aang (Gordon Cormier) als 12-jarige jongen. Hij heeft 100 jaar vastgezeten in een ijsberg. Al gauw beseft hij dat hij de sleutel is om de wereld te redden. Samen met zijn vrienden Katara en Sokka gaat hij op weg om andere naties en volkeren te redden van de overheersing van de Vuurnatie.

Buigen


The Last Airbender speelt zich af in een fantasiewereld waarin bepaalde mensen de kracht hebben om te "buigen" ofwel in staat zijn een van de vier elementen water, aarde, vuur en lucht te kunnen controleren. Wanneer Aang deze krachten heeft geleerd kan hij dé Avatar worden.Het verhaal van Avatar: The Last Airbender wordt gekenmerkt door diepgaande personages, thema's van volwassenwording, de zoektocht naar balans en de strijd tussen goed en kwaad. Het is een coming-of-age-verhaal.

Live-Action


Toen in 2018 bekend werd gemaakt dat Michael Dante DiMartino en Bryan Konietsko aan het stuur zouden staan van de nieuw te maken live-action serie waren veel fans enorm opgelucht. Deze twee heren zijn de oorspronkelijke bedenkers en hadden geen bemoeienis met de min of meer geflopte film uit 2010.De populaire serie heeft al een keer eerder de live-action-behandeling gekregen, maar dat weerhoudt Netflix er niet van om het nog een keer te proberen.


Aanbevolen artikelen