search
Jim Parsons moest flink aan de bak om uiteindelijk de rol van 'Sheldon' in 'The Big Bang Theory' te krijgen
Series / Nieuws

Jim Parsons moest flink aan de bak om uiteindelijk de rol van 'Sheldon' in 'The Big Bang Theory' te krijgen

Het is Jim Parsons allemaal beslist niet komen aanwaaien in het begin van zijn acteercarrière.

Jim Parsons, de getalenteerde acteur achter de iconische rol van Sheldon Cooper in The Big Bang Theory, is tegenwoordig natuurlijk een grote naam in de film- en televisiewereld. Toch was het voor hem niet zo makkelijk om door te breken.

Jim Parsons wist al op zeer jonge leeftijd dat hij acteur wilde worden en was daar altijd zeer gepassioneerd over. In een interview heeft hij meer inzicht gegeven in de weg die hij heeft moeten afleggen om zo ver te komen.

Quote


"Vanaf heel jonge leeftijd zei ik 'filmster'. Ik kon niet weten wat dat betekende, qua roem, maar daar ging het me niet om. Ik wist dat ik wilde acteren. Er waren kortstondige uitstapjes naar andere beroepen, zoals leraar en meteoroloog, maar acteren was er vanaf dag één."

Zoals alle acteurs moest hij vervolgens flink auditeren. Parsons deed soms wel 30 audities per jaar. De rollen gingen veelal naar anderen en als hij dan een keer werd uitgekozen, kwam de film of serie veelal niet van de grond.

Glansrol


Uiteindelijk betaalde het zich allemaal uit met de iconische glansrol als Sheldon Cooper in The Big Bang Theory en is al het voorwerk het allemaal waard geweest.



Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen