search
Maker 'Lessons in Chemistry' op Apple TV breekt harten met vage update
Series / Nieuws

Maker 'Lessons in Chemistry' op Apple TV breekt harten met vage update

"Het voelde emotioneel alsof de dingen op een bevredigende noot eindigden"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe Apple TV-serie, Lessons in Chemistry, is nu al een van de grootste hits.

De serie is gebaseerd op het boek van Bonnie Garmus en vertelt het verhaal van Elizabeth, die erover droomt om wetenschapper te worden. De tijd waarin ze leeft, de jaren vijftig, en haar geslacht maken het haar echter moeilijk.

Kookprogramma-chemie


Elizabeth (gespeeld door Brie Larson) gaat niet bij de pakken neerzitten en wordt een presentator van een populaire kookshow, waar ze haar kennis van de chemie op een bijzondere manier gebruikt.

Lessons in Chemistry is een serie vrouwen die, ondanks onrecht en discriminatie, er toch voor vechten om hun dromen te kunnen waarmaken.

Seizoen 2?


Met de lof en de fans die de serie in korte tijd al heeft gekregen is de volgende vraag natuurlijk: komt er een tweede seizoen? Hierover doet maker Lee Eisenberg echter nog wat vaag.



"Het voelde emotioneel alsof de dingen, voor ons tenminste, op een bevredigende noot eindigden. Ik sta volledig open voor het idee om door te gaan voor een tweede seizoen als we het juiste idee hebben," aldus Eisenberg.

Kort maar krachtig


Mocht Lessons in Chemistry maar één seizoen krijgen is het natuurlijk jammer, maar geen ramp. Enkele van de beste series tellen maar één seizoen. Watchmen, van Damon Lindelof, bijvoorbeeld. Of The Queen's Gambit. Allebei toevallig ook gebaseerd op een boek.



Lessons in Chemistry is nu te zien op Apple TV+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen