search
'Game of Thrones'-aflevering: zo angstaanjagend dat het een horrorfilm lijkt

'Game of Thrones'-aflevering: zo angstaanjagend dat het een horrorfilm lijkt

Game of Thrones houdt kijkers altijd op het puntje van hun stoel, maar deze aflevering is heftiger dan alle andere.

Adriënne Koolen
Een goede serie kan je kippenvel geven, buikpijn laten hebben van het lachen en je laten huiveren van angst. Er zijn heel veel manieren om dit te doen: jumpscares, constante angst voor het lot van de personages of regelrechte horror. Dit laatste heeft Game of Thrones helemaal onder de knie.

Game of Thrones staat natuurlijk bekend om het hoge sterfgeval van de personages. Niet alleen onbelangrijke bijrollen vinden soms snel hun einde, maar ook belangrijke hoofdpersonages. Dit zorgt voor een constante spanning door de hele serie, maar toch zijn er enkele afleveringen die pure horror weten te leveren.

Seizoen 4, aflevering 9


Er zitten geen ondoden in 'The Watchers on the Wall', maar toch krijgt deze aflevering de titel ‘engste aflevering van Game of Thrones. Met deze aflevering bewijst de serie geen White Walkers nodig te hebben om hun kijkers huiveringen en kippenvel op te leveren.

De confrontatie tussen de Night Watch en het Vrije Volk is zo angstaanjagend dat de hartslag van menig kijker heel wat versnelt. Het enorme leger van wildlingen nadert de Muur in deze aflevering en de stille terreur is voelbaar voor zowel de personages als de kijkers.

Van thriller naar horror


Geen enkel personage is veilig in deze aflevering en dit is nog veel enger dan alle reusachtige en krachtige wezens die zich in de strijd mengen.Stream Game of Thrones op HBO Max.Aanbevolen artikelen