search
'Fallout': Walton Goggins werpt licht op de complexiteit van zijn afschrikwekkende personage

'Fallout': Walton Goggins werpt licht op de complexiteit van zijn afschrikwekkende personage

Ondanks zijn afgrijselijke uiterlijk zit er meer achter het personage van Goggins.

Glenn Walsh
Over een paar maanden komt Prime Video met de real-life bewerking van het razend populaire computerspel Fallout. De serie heeft een sterrencast van formaat, en één van die sterren vertelt meer over zijn personage The Ghoul.


In de post-apocalyptische wereld van Fallout is alleen nog een verwoest landschap over wat door de radioactiviteit beheerst wordt door gemuteerde mensen en dieren. Eén van die groepen zijn de Ghouls; half vergane mensen die soms compleet verwilderd zijn.

Nieuw personage


De eerste trailer voor de aankomende bewerking van Fallout door Prime Video werd afgelopen weekend uitgebracht en gaf ons een eerste blik op de serie, waarin het personage van Goggins een belangrijke rol speelt. Goggins vertelt zelf over zijn rol:

"Hij is geen Ghoul uit het spel. Hij is een soort nieuwe entiteit. Hij is al 200 jaar in de Wasteland aan het rondlopen. Hij heeft de nucleaire oorlog overleefd. Hij is een premiejager. Hij is net zo meedogenloos als ze komen. Pragmatisch. Hij is een schelm. Hij heeft een verdorven gevoel voor humor."

Meer menselijkheid achter het gezicht


Waar in de computerspellen de Ghouls soms compleet verwilderd zijn en iedereen om hen heen aanvallen zijn er een aantal die wel het uiterlijk hebben van een Ghoul, maar nog steeds net zo menselijk zijn als anderen. In de serie heeft het personage duidelijk die menselijkheid, en de schrijvers hebben een uitgebreid achtergrondverhaal over The Ghoul geschreven.Vanaf vrijdag 12 april 2024 is de nieuwe serie Fallout te streamen op Amazon's Prime Video.Aanbevolen artikelen